Publikováno Napsat komentář

Jak to udělal Bůh a mystické školy

Nyní si představte, že stojíte v temné místnosti vedle dveří, které vedou do jiné místnosti. Jste připraveni vstoupit do druhé místnosti, která je velmi, velmi temná. Sotva můžete rozeznat dveře vedoucí do nich. Vejdete do druhé místnosti, zavřete za sebou dveře a ocitnete se v naprosté tmě.

Jakmile jste v této situaci, máte schopnost promítat snímací paprsek ze svého třetího oka a můžete také cítit rukama. (Ve skutečnosti se můžete cítit skrz jakoukoli čakru, ale lidé to obvykle dělají třetím okem a rukama.) Do určité vzdálenosti můžete vystřelit paprsek vědomí do temné místnosti. Mohlo by se to natáhnout jen o centimetr, nebo byste se mohli cítit stopu nebo dvě ven a prostě víte, že v tomto prostoru není nic (nebo něco). Vaše vědomí tuto vzdálenost prodlouží a poté se zastaví. Vaše znalosti jsou přerušeny a vy nevíte, co se děje za touto hranicí. Pravděpodobně všichni víte, o čem mluvím, ačkoli mnozí z nás nechali tento pocit zmizet, protože tak důvěřujeme svým očím.

Někteří lidé, zejména staří Egypťané, to však zvládli opravdu dobře. Mohli jít do temné místnosti a cítit všechno kolem a vědět, jestli tam někdo je, i když neviděli nic svýma očima. Existují slepí lidé, kteří jsou také schopni tuto schopnost prokázat.

Ve skutečnosti máme šest takových citlivých paprsků – nejen jeden, ale šest. Všechny pocházejí ze středu naší hlavy, z epifýzy. Jeden paprsek vychází ze středu čela – z oblasti třetího oka a druhý vychází ze zadní části hlavy; jeden vychází mozkem vlevo a druhý vpravo od hlavy; další jde přímo nahoru korunní čakrou a šestý jde přímo dolů naším hrdlem – tedy šesti směry. Jedná se o stejné směry jako osy x, yaz v geometrii. Egypťané věřili, že toto je velmi vrozený aspekt vědomí, který umožňuje začít stvoření. Věřili, že kdybychom tuto schopnost neměli, pak by se stvoření nikdy nemohlo stát.

Abychom pochopili tento proces stvoření na nejhlubší úrovni, byli egyptští učedníci požádáni, aby si představili a přehráli proces, kterým nyní projdeme. Následující popis popisuje, jak to vysvětlovali a praktikovali ve svých mystických školách. Způsob, jakým se naučili, není jediný způsob, jak to lze udělat, ale byli tímto způsobem proškoleni.

Tmavé pozadí na tomto obraze představuje Velkou prázdnotu a malé oko představuje Božího ducha ( obr. 5-25 ). Takže tady je duch Boží existující v Prázdnotě, v nicotě. Představte si, že jste tento malý duch uprostřed Prázdnoty. (Mimochodem, když se ocitnete ve Velké prázdnotě, pochopíte, že vy a Bůh jste jedno, že v tom není vůbec žádný rozdíl.) Po dlouhém chatování v Prázdnotě vás to může unavit, nebo vás vaše zvědavost začne rozebírat, nebo vás budete se cítit osaměle a budete chtít zažít něco nového, nové dobrodružství v životě.

 

Nejprve vytvořte prostor

Duch, jediné oko, vystřelí paprsek vědomí do Prázdnoty. Tento paprsek střílí nejprve dopředu, potom dozadu, pak doleva, pak doprava, pak rovně nahoru a rovně dolů ( obr. 5-26). Uvědomte si, že bez ohledu na to, jak daleko rozšíříte tento paprsek dopředu, bude se šířit stejnou vzdálenost zpět, doleva, doprava, nahoru a dolů. Paprsek vědomí se rozprostírá na stejnou vzdálenost ve všech šesti směrech a tato vzdálenost bude pro každého člověka individuální. Ačkoli každý z nás může tento paprsek promítat na různé vzdálenosti (někteří z nás mohou promítat palec, jiné dvě stopy a jiné padesát stop), paprsky budou mít stejnou délku ve všech šesti směrech. Duch tedy uvolňuje tyto paprsky ven v šesti směrech a definuje prostor: sever, jih, východ, západ, nahoru a dolů.

Možná to je důvod, proč američtí indiáni a domorodci po celém světě přikládají těmto šesti směrům tak velký význam. Věnovali jste pozornost tomu, jak důležité je pro ně určovat tyto směry ve svých rituálech a obřadech? V kabale je také důležité provádět nějaké meditace.

 

Pak zavřete tento prostor

V mystických školách bylo dalším pohybem po uvolnění těchto šesti paprsků v šesti směrech spojení konců těchto projekcí. Okolo osoby se tak vytvoří kosočtverec nebo čtverec ( obr. 5-27 ). Při pohledu z zde zobrazeného úhlu to samozřejmě vypadá jako obdélník, ale můžete vidět, že to bude ve skutečnosti čtverec. Kolem bodu vědomí je tedy vytvořen malý čtverec. Dále je paprsek vyslán ze čtverce nahoru, čímž se vytvoří pyramida se základnou ve čtverci ( obr. 5-28 ).

Poté, co vytvořili pyramidu shora, posílají paprsek dolů ke spodnímu bodu a tvoří pyramidu shora dolů ( obrázek 5-29 ). Při pohledu na to ve skutečném trojrozměrném prostoru můžete vidět, že dvě pyramidy, umístěné od základny k základně, tvoří oktaedron. Zde je další obrázek osmistěnu ( obr. 5-30 ).

Pamatujte, že je to jen duch. Ve Velké prázdnotě nemáte tělo; jsi jen duch. Takže jste ve Velké prázdnotě a vytvořili jste toto pole kolem sebe. Nyní, když jste definovali prostor tím, že jste postavili osmistěn ze dvou pyramid spojených základnami, máte objekt. Kinetická energie nebo pohyb je nyní možný; nyní je možné, že to dříve nebylo možné. Duch může vyjít z této formy a pohybovat se kolem ní. Může se pohybovat jakýmkoli směrem na míle daleko, pak se vrátit s centrálním umístěním. Duch může také zůstat nehybně uprostřed formy a místo toho dát pohyb celé formě. Postava se může točit, kolísat nebo se pohybovat všemi možnými způsoby. Takže nyní je možný relativní pohyb.

Nyní otočte tvar a vytvořte kouli

Octahedron vytvořený studenty tímto způsobem měl tři osy – zepředu dozadu, zleva doprava a shora dolů. Byli požádáni, aby otočili tento údaj kolem jedné z os – nezáleží na tom, kterým směrem to nezáleží. Otočili to tak či onak, ale pak udělali jedno otočení kolem druhé osy a další kolem třetí osy. S pouhým jedním otočením kolem každé ze tří os načrtli parametry dokonalé koule. Předtím, než bylo studentům dovoleno pohnout vlastním bodem vědomí, byli naučeni otáčet tuto oktaedrickou postavu a kolem nich vytvořit kouli.

Pokud vím, došlo ke shodě mezi všemi, kdo se podíleli na posvátné geometrii, že přímka je mužská a zakřivená čára je ženská. Jednou z nejvíce mužských forem je tedy čtverec nebo krychle a jednou z nejvíce ženských forem je kruh nebo koule. Protože osmistěn promítnutý duchem je postaven výhradně z přímých linií, je to mužská forma; a protože koule se skládá pouze z zakřivených čar, je to ženská forma. Egypťané tedy vytvořili mužskou podobu a poté ji změnili v ženskou podobu. Přešli od mužského k ženskému.

Stejný příběh je vyprávěn v Bibli, kde byl nejprve stvořen Adam, a poté z Adama nebo z Adamova žebra byla stvořena žena. Obraz ducha ve sféře je samozřejmě také obrazem této školy.

Posvátná geometrie začala, když duch vytvořil svou první projekci v Prázdnotě a vytvořil kolem sebe první osmistěn. Prázdnota je nekonečná – není v ní nic – a tyto vytvořené formy také nejsou ničím. Jsou to jen imaginární linie vytvořené z vědomí. To vám dává náznak toho, co je Realita – nic. Hinduisté nazývají Reality Maya , což znamená iluzi.

Duch může v tomto prvním stvoření přebývat dlouho ( obr. 5-31 ), ale nakonec se rozhodne něco udělat. Aby znovu vytvořili tento proces, dostali studenti mystické školy pokyn, aby hráli stejnými pohyby, jaké duch prováděl. K vytvoření a dokončení všeho v celém vesmíru stačí dva jednoduché směry.

První věta v Genesis

Pamatujte, že duch je nyní ve sféře. Pokyny mají přejít na to, co je nově vytvořeno, a poté promítnout další sféru, přesně stejnou jako ta první. To vede k něčemu zcela zvláštnímu a jedinečnému. Jedná se o naprosto bezpečný systém pro vytváření reality. Ať uděláte cokoli, nemůžete udělat chybu. Vše, co musíte udělat, je přejít na nově vytvořené a promítnout další kouli stejné velikosti jako ta první. Jelikož v tomto systému neexistuje nic jiného než tato bublina v Prázdnotě a vnitřní prostor bubliny je přesně stejný jako vesmír, pak jedinou novou nebo odlišnou je samotná skořápka, povrch koule.

Vědomí se tedy rozhodne vystoupit na povrch. Nezáleží na tom, kam na povrchu jde; může jít kamkoli. Také nezáleží na tom, jak se tam pohybuje – ať už jde o přímku, nebo o klikatou čáru, spirály, nebo prozkoumá každou část meziprostoru. Může to udělat velmi kreativním způsobem; Na tom nezáleží. Ale tak či onak svou cestu ukončí někde na povrchu této koule.

Pro usnadnění představení tohoto příkladu řekneme, že duch vyšel na povrch nahoře (pro větší symetrii a jednoduchost). Ať je to jakkoli, duch, to malé osamělé oko, přistane na povrchu ( obr. 5-32 ). Právě provedl první pohyb popsaný v knize Genesis: „A duch Boží se vznášel nad hladinou vod.“ A hned to následovalo: „Bůh řekl:„ Buď Světlo, “a bylo světlo.“

V tomto okamžiku duch ví, jak dělat jednu věc – ve skutečnosti ví, jak dělat dvě věci, ale končí jednou věcí. Ví, jak 1) promítnout malý osmistěn a vytvořit kouli a jak 2) přejít na něco, co je nově vytvořeno. To je vše, velmi jednoduchá realita. Poté, co se objevil na povrchu, vytvoří nový osmistěn, otočí jej kolem tří os a vytvoří novou kouli, která má stejnou velikost jako první. Má stejnou velikost, protože jeho schopnost promítat se do Prázdnoty zůstává stejná. V tomto smyslu se nic nezměnilo. Vytvoří tedy druhou kouli, přesně stejnou velikost jako ta první.

Vesica Piscis, skrze kterou je stvořeno světlo

Tím vytváří něco velmi zvláštního z hlediska posvátné geometrie. Na křižovatce těchto dvou sfér vytvořil vesica piscis (latinsky „rybí vejce“) ( obr. 5-33 ). Už jste někdy viděli propojené dvě mýdlové bubliny? Když se mýdlové bubliny protínají, kolem jejich spojení je nakreslen kruh nebo čára. Pokud se podíváte na dvě bubliny ze strany, pak nově vytvořená část bude vypadat jako čára, ale pokud se podíváte na dvě bubliny shora dolů, uvidíte uvnitř nově vytvořených kruhů uvnitř velkých koulí kruh.

Obvod vesica piscis je symetrický a menší než obvod velkých koulí. Jinými slovy, ze strany to bude vypadat jako přímka ( obrázek 5-34 , uprostřed) a shora to jako kruh (vpravo). Navzdory skutečnosti, že vesica piscis je obvykle dvourozměrná, jako mince, její trojrozměrný aspekt také oprávněně existuje. Pokud to vezmeme ze středu spojení dvou koulí, pak by to vypadalo jako tento fotbalový míč (tedy americký fotbal) na obr. 5-35 , nebo objektiv.

Teď vám to nemohu dokázat, ale později v této knize mohu dokázat, že tento obraz je sám o sobě světlem. Jedná se o geometrický obraz, jehož prostřednictvím bylo vytvořeno světlo. Je to také geometrický obraz, kterým byly vytvořeny vaše oči přijímající světlo. Kromě světla je to také obraz vzorů spojených s vašimi emocemi a mnoha, mnoha dalšími aspekty života. Toto je základní geometrie elektromagnetického pole. Zde je příliš snadné to pochopit. Musím počkat, až se jevy stanou složitějšími: pak to mohu vysvětlit. Ukážu vám, že prvním pohybem stvoření Bytí bylo vytvoření modelu světla. Proto Bůh řekl: „Buď Světlo.“ Nemohl to říci, dokud neprojektoval druhou sféru a nevytvořil vesisa picis.

 

Druhá věta vytváří hvězdný čtyřstěn

Když je duch ve středu své druhé sféry a dívá se dolů na vesica piscis, vidí nově vytvořený kruh, kruh vesica piscis. Tento kruh je jediným novým fenoménem a podle pokynů ducha se člověk musí posunout směrem k nově vytvořenému. Nezáleží na tom, kam v tomto novém kruhu půjde. Nemůže se mýlit; jednoduše se přesune do libovolného bodu v této kružnici a promítne novou kouli, jak je znázorněno na obr. 5-36 .

Nezáleží na tom, kam duch sestupuje, můžete otočit kouli tak, aby vypadala jako na tomto obrázku. Řeknu tedy, že přesunul kruh do bodu A nalevo. V tuto chvíli je z každého pohybu Stvoření vytvořeno obrovské množství informací. První stvoření vytvořilo kouli. První pohyb / den vytvořil vesica piscis, která je základem světla. Druhý pohyb / den vytvořený v prolínání tří sfér základní geometrii hvězdného čtyřstěnu ( obr. 5-37 ), která, jak brzy uvidíte, je jednou z nejdůležitějších forem života.

Nebudeme se ponořit do všech informací vytvořených tentokrát, ale v každém okamžiku vytváření nové sféry se odhaluje stále více informací a objevují se stále více kreativních modelů. Poté, co proběhne první a druhý pohyb – z jakéhokoli místa na kouli na jakékoli místo v kruhu (a bez ohledu na to, jak se duch pohyboval, bez ohledu na to, kam na kruh / kouli přišel, bude vždy bezchybný) – bude se pohybovat přesně podél rovník původní koule. V této sféře je nekonečné množství rovníků, ale on si vybere jeden bezchybný.

 

Dokončit „Přejít na to, co je nově vytvořeno“.

Jakmile byl tento model vytvořen, je třeba se řídit pouze jedním směrem – navždy. Jedinou další akcí, kterou zbývá provést do konce času, je vždy přesun do bodu (bodů) vnitřního kruhu a promítnutí další sféry .

V zájmu jasnosti definujme, co máme na mysli pod „bodem vnitřního kruhu“. Podívejte se na obr. 5-36 . V tomto případě jsou na vnitřním kruhu tři body. Pokud sledujete vnější obvod tohoto modelu, pak by nejbližší body ke středu byly tři body. Jedná se o „body nejblíže středu“, kterým říkáme body vnitřního kruhu. V případě modelu Stvoření, který vytváří tento pohyb ducha, existuje šest bodů vnitřního kruhu.

S ohledem na tuto skutečnost se duch začíná pohybovat přesně podél rovníku původní nebo centrální sféry. Po dokončení revoluce o všech 360 stupňů a dosažení bodu, od kterého začala (což bude šest bodů nebo pohybů), duch začne následovat svůj druhý impuls (nebo instrukci – pro studenty mystické školy): pohybovat se k bodům vnitřního kruhu , který se nyní nachází na kruhu původní koule, kde se protínají dva vesica piscis. Jednoduše řečeno, jsou to body nejblíže k vnějšku modelu. S tímto neustálým pohybem se začíná formovat vír. Takový pohyb vírů vytváří jeden po druhém různé typy trojrozměrných forem, které se stávají stavebními kameny nebo plánem celé reality.

Po vytvoření třetí koule se duch nyní přesune do bodu vnitřního kruhu a promítne další kouli ( obr. 5-38 ). Jsou zde také informace, ale je příliš složité na to, abychom o nich teď mluvili.

Je to velmi zajímavé; tady je čtvrtý tah / den ( Obrázek 5-39 ). Mnoho Biblí po celém světě říká, že čtvrtý den stvoření byla vytvořena přesně polovina stvoření. Počínaje prvním pohybem byla dokončena přesně polovina kruhu ( obrázek 5-39a ). Posunuli jsme se přesně o 180 stupňů od bodu prvního pohybu.

Postava: 5-40 je pátý den Genesis – existuje více informací.

Potom šestý den ( obr. 5-41 ) nastane geometrický zázrak: poslední kruh je doplněn plným květem šesti okvětních lístků. To znamenalo mnoho prvních Biblí, když řekly: „Na začátku jich bylo šest.“ Naše Bible nyní uvádí, že stvoření bylo dokončeno za šest dní a že se přesně shoduje. Toto je forma Bytí, takže to nazýváme modelem Bytí. To je začátek stvoření tohoto vesmíru, ve kterém žijeme.

Tyto počáteční pohyby ducha jsou opravdu důležité. To je důvod, proč tím trávím tolik času na začátku našeho kurzu. Později narazíme na složitější, ale nyní je to úplně začátek toho, jak byla vytvořena projevená skutečnost.

Nyní tyto trojrozměrné postavy postupně odstraníme ze stojanu. Pokud byste je mohli ztvrdnout, mohli byste se na ně podívat a držet je ve svých rukou. Začneme pro vás zapadat do této reality. Pak je vezmeme dále, abychom vám ukázali, jak ve skutečnosti vytvářejí Realitu, ve které žijeme. Pokud budete pokračovat ve studiu tohoto jevu sami, uvidíte, že z tohoto vysvětlení reality vyplynou některé extrémně propracované aspekty stvoření. Pokud byste měli tyto geometrické tvary stavět sami, pak byste někde v posvátné geometrii nakreslili čáru, kterou duch vytvoří, když se pohybuje skrz Prázdnotu, a znamenalo by to něco úžasného; pak další řádek bude znamenat něco ještě úžasnějšího. Život začal jednoduše

Není to jen matematika a nejsou to jen kruhy nebo geometrické tvary. Toto je živá mapa stvoření celé reality . Musíte to pochopit, jinak se ztratíte a nebudete rozumět tomu, kam tato kniha vede. Důvod, proč to všechno děláme, je ten, že vaše levá mozková hemisféra může pochopit jednotu všeho stvoření, aby bylo možné transformovat polární vědomí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..