„Uč se mou podstatu znát! Já ti dávám sílu, abys ve vlastní hlavě stvořil jen vesmír.“

Nejnovější příspěvky
  • 438-Mapa nového světa. „Pět metropolí“ globálního digitálního impéria…

    438-Mapa nového světa. „Pět metropolí“ globálního digitálního impéria…

    Jaký svět buduje pět metropolí „Big Data“? Jaký význam v něm bude mít „nová ropa“ – Big Data? Proč nejde jen a nikoli jen o mechanizmy řízené spotřeby? O tom i mnohém dalším hovoří publicista a expert v oblasti umělého intelektu Igor Šnurenko*)… Dnes si popovídáme o prvních rozjezdech světové války …Čtěte dál »
  • Byl indický pták Garuda létajícím strojem?

    Byl indický pták Garuda létajícím strojem?

    V indických textech se můžeme dočíst také o stvoření, zvaném Naga, které mělo lidské i hadí vlastnosti. Naga bývá zobrazována jako neskutečná příšera s ženským tělem a několika hadími hlavami. Dodnes se zachovalo mnoho soch tohoto výjimečného božstva.Čtěte dál »
  • Obří vana pro ruského cara Alexandra I

    Obří vana pro ruského cara Alexandra I

    Babolovský palác, někdy známý také jako Babolovka, nechala původně postavit Kateřina Veliká v roce 1780. Dřevěná stavba se sedmi pokoji měla také velmi prostornou koupelnu. Právě tam se prý carevna setkávala se svými milenci.Čtěte dál »
  • Šokující odhalení vědců: Máme 50 procent genů stejných jako… BANÁN!

    Šokující odhalení vědců: Máme 50 procent genů stejných jako… BANÁN!

    Co má společného člověk a banánovník? Když pomineme jistou podobnost mezi lidským penisem a plodem této rostliny, pak z čistě vědeckého hlediska je to především genetická informace. Skupina britských učitelů, která si říká guerilloví vědci, se snaží těmito fakty zvýšit zájem o vědu. S banánovníkem má podle nich člověk společných …Čtěte dál »
  • Transglutamináza, její použití a bezpečnost při výrobě potravin

    Transglutamináza, její použití a bezpečnost při výrobě potravin

    Transglutamináza, její použití a bezpečnost při výrobě potravin. TG se získává fermentací živného média a díky jeho schopnosti tvorby příčných vazeb a polymerizace bílkovinné molekuly má významný vliv na zdokonalení fyzikálních vlastností potravin, jako je termostabilita, elasticita, tvorba emulzí a zvýšení vaznosti.Čtěte dál »

Jak se vám líbí můj web?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

         free counters