Publikováno Napsat komentář

Koral červený

V minulosti se připisovalo korálu mnoho schopností. Jelikož pochází z moře, věřilo se, že v sobě ukrývá sílu oceánů. Nosili ho na ochranu mořeplavci, protože věřili, že přináší dobré počasí a odhání bouřky.

 

Stejně si lidé mysleli, že korál dokáže vyléčit bláznů a přitáhnout na člověka prosperitu a lásku.

Používal se i u dětí, na snížení bolesti při prořezávání zubů. Egypťané dávali korál do každé hrobky. Věřili, že každý kousek obsahuje kapku božské krve a ta ochrání zesnulého před zlými duchy.

Účinky na duši

Jelikož je korál organického původu, věří se, že dokáže člověka spojit s přírodou na všech úrovních bytí. Věří se také, že dokáže snížit emoce a přinést vnitřní klid.

Pomáhá člověku pochopit sama sebe a smířit se s vlastním, vnitřním já. Zvyšuje intuici a představivost. Dodává člověku sílu dosáhnout cílů, které si v minulosti stanovil.

Pomáhá mu optimisticky vidět všechno, co se kolem něj děje. Chrání člověka před pocity deprese a úzkosti. Korál podporuje také přátelství, platonickou lásku a mezilidské vztahy v rámci společnosti.

Korál v neposlední řadě člověka chrání a odstraňuje vliv stresu.

Účinky na tělo

Korál posiluje pohybový systém člověka a to zejména kosti. Ze svalů dokáže odstranit nečistoty. Stejně zvyšuje sílu cév a srdce, čímž stabilizuje celý oběhový systém. Vyživuje a ochraňuje krevní buňky a pomáhá také při anémiích.

Účinný je i při regeneraci tkání a proto zkracuje hojení ran. Jeho pozitivní účinky využijí také všichni s poruchami trávicího traktu. Pomáhá s onemocněními úst, jícnu, žaludku i střev.

Zmírňuje také příznaky onemocnění ledvin a močového měchýře. Pokud člověka trápí potíže s míchou, může také využít sílu korálu. V rámci nervového systému pomáhá také při poruchách mozku.

Čištění a nabíjení

Korál třeba pravidelně čistit a nabíjet na to, aby si zachoval všechny své pozitivní vlastnosti. Jelikož korál pochází z oceánu, jeho čištění by mělo probíhat ve slané vodě. Stačí ho na několik minut uložit do misky se slanou vodou. Slaná voda se dá vyrobit smícháním vody z kohoutku a mořské soli.

Po očištění se kámen osuší a dá se nabít. Protože korál může vyblednout na přímém světle, jeho nabíjení na slunci se nedoporučuje. Místo toho ho může člověk uložit na měsíční světlo, případně na čistý krystal.

1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..