Publikováno Napsat komentář

Jak vyléčit čakry pomocí bylinek?

Energetické vlastnosti rostlin vám mohou pomoci při vyvážení, uvolnění a posílení aury a čaker. Každý člen království rostlin může nabídnout jedinečný dar a podpořit vás při hledání vyšší cesty na Zemi. Pokud dovolíte rostlinné energii podpořit vás v osobním růstu, může vám pomoci propojit se s krásou přírody uvnitř a kolem vás. Pití bylinných čajů a elixírů, používání přírodních kosmetických výrobků a uvědomování si rostlin, které kolem vás běžně rostou, jsou jen některé ze snadných způsobů, jak ve svém životě přivítat dary rostlinné říše.

Zkoumáním osobního vztahu k veškerému stvoření posilujete svou schopnost žít na Zemi pohodlně a bezpečně ve fyzickém těle. V tomto článku se s vámi podělím o běžné bylinky, které jsou spojovány s hlavními sedmi čakrami, a s několika kombinacemi, které vám pomohou při obnově božského dítěte ve vašem nitru.

Vaše čakry jsou jako filtry vytvářející most mezi fyzickým tělem a světem kolem vás. Umožňují prostoupení vesmírné energie do vašeho těla a uvolnění vaší energie skrz vaše jemné energetické pole. V našich čakrách se ukládá víra, kterou získáváme z rodiny a přátel, a cizí myšlenky, pocity a projekce mohou bránit ve vyzařování naší vlastní pravdy. Informace v čakrách vám mohou pomoci učit se a růst. Práce s aurou a čakrami je druh preventivní medicíny. Uvědomělé spojení se svým energetickým polem vám umožňuje posilovat pozitivní pocity a myšlenky o životě a také zbavit se těch negativních, které ovlivňují vaše zdraví. Každá čakra nám nabízí jiné zkušenosti.

První čakra se nachází u kořene páteře a řeší problémy spojené s přežitím na planetě ve fyzickém těle. Jedna z nejdůležitějších lekcí, které se ve fyzickém těle musíme naučit, se týká schopnosti zůstat vědomě spojený s naší duší a duchovním já, zatímco se staráme o své tělo. Pro některé z nás je těžké zůstat zakotven či připoután. Součástí božího plánu pozemského života v harmonii je skutečnost, že mnoho léčiv roste přirozeně kolem nás či je jednoduché je vypěstovat na vlastní zahradě. Kořen pampelišky je snadno dostupný a může nám pomoci k uvědomělejšímu propojení těla a duše tak, abychom se snadněji mohli sladit se synchronicitou a projevit svůj duševní záměr. Zvláště v současné době ekonomických změn, kdy je snadné nechat se zatáhnout do chaosu vnějšího světa, pomůže kořen pampelišky zmírnit frustraci, abychom se mohli soustředit na svou cestu.

Druhá čakra souvisí s empatií, tvořivostí a projevem smyslnosti. Nachází se pod pupíkem v břišní oblasti v blízkosti vaječníků u žen a prostaty u mužů. Měsíček lékařský je na pěstování nenáročná bylina, která svými zářivě oranžovými květy přináší radost a nadšení. Po konzumaci čaje z této byliny si můžete všimnout posílení kreativity ve všech oblastech vašeho života. Jedna z výhod uvedení druhé čakry do rovnováhy je ta, že může způsobit zesílení pocitu intimity a přátelství s vaším partnerem. Také pomáhá vytvářet zdravé hranice, takže city ostatních lidí vás nenutí dělat rozhodnutí, která by vás mohla mást nebo ranit. Uvolněte se a pamatujte, že život může být hrou zábavnou.

Proskurník lékařský uvolňuje třetí čakru a ulehčuje naše osobní snahy ovládat život. Pokud cítíte pocit naléhavosti nebo spojení s výsledkem situace nebo plánu, čaj nebo pár kapek tinktury z kořene proskurníku vám pomůže poddat se toku přítomného okamžiku. Pomáhá uvolnit bránici a nalézt opětovné spojení s vaším dýcháním, díky kterému můžete sladit své činy s božským řádem. Třetí čakra je také známa jako solar plexus a je jádrem osobní moci a pozitivního sebeovládání. V situacích, které přispívají k pocitu bezmoci, můžete často pociťovat sevření žaludku. U lidí, kteří se rok co rok nechávají ovládat něčím nebo někým jiným, se mohou časem ve fyzickém těle objevit vředy. Mnoho nemocí má původ v nezpracovaných emocionálních problémech, které potlačují tok životní energie a brání buněčné transformaci.

Bezpodmínečnou lásku k sobě i ostatním lze posílit konzumací plodů hlohu. Čaj nebo tinktura zvyšuje víru v životní procesy a pocit bezpečí v případech, kdy se řídíte srdcem. Čtvrtá čakra se nachází ve středu srdce a slouží k začlenění energií horních a spodních čaker. Jakmile otevřete srdeční čakru, začnou do vašeho srdce proudit kosmické a pozemské energie, které následně vycházejí z vašich rukou, čímž usnadňují láskyplné přijetí. Rovnováha mezi přijímáním a dáváním je dar otevřené srdeční čakry. Dokonce i svazek bylin s plody hlohu, který se nosí přiložen v oblasti srdce, vám pomůže soustředit se na vlastnosti duše ve vztazích, spíše než na rozdíly v osobnostech. Poddejte se síle sebelásky a vnímejte, jak se váš život vyvíjí.

Každý z nás se někdy cítil utlačován, když jsme neměli možnost nebo nemohli říci svou pravdu. Tento pocit je spojen s uzavřením páté čakry, která se nachází v krku. Květy jetele lučního pomáhají plynulému toku komunikace a sebevyjádření. Pokud potřebujete zlepšit komunikaci mezi vámi a vaším partnerem, dětmi nebo spolupracovníky, podělte se s nimi o šálek čaje z jetele lučního. Emocím uzamčeným hluboko v těle, které čekají na svůj projev, může pomoci právě tato divoce rostoucí květina. Ano, je to ta běžná rostlina s fialovými květy, která roste v trávě na zahradě nebo na poli. Květy lze jíst nebo použít při přípravě čaje nebo tinktury.

Pokud sbíráte bylinky, ujistěte se, že jste daleko od cesty a ideálně na místě, kde se neprovádějí postřiky. Posaďte se vedle květin, abyste cítili, jak Matka Země pulzuje a prochází skrz vás. Najděte si čas a požádejte luční víly, aby vám pomohly s nalezením dalšího kroku ve vašem životě. Nechte se něžně vést ke květinám, které se vám nabízejí. Vyjádřete rostlinám vděk za to, že jsou součástí vaší komunity tím, že jím nabídnete malý projev uznání, jako jsou krystaly, semínka nebo píseň.

Šestá čakra je známá také jako třetí oko a je středem naší intuice a jasnozřivého vnímání. Pokud otevřete své psychické schopnosti, můžete vidět vše! To může mít za následek deprese a zmatek. Světlík lékařský pomáhá přijmout všechny lekce, které nejrůznější oblasti života přinášejí, a pochopit že světlá a temná strana jsou součástí jednoho celku. Oživit skryté pocity a naučit se věřit vzpomínkám je klíčem k uznání svých přirozených intuitivních darů. Schopnost přetvořit kdysi hrozivě temné a tiché místo v takové, kde byl nastolen mír a rovnováha, zlepšuje jasné vnímání.

Korunní čakra se nachází poblíž vrcholku hlavy. Tuto čakru pomáhají otevřít květy levandule, a mohou vás tak každý den sblížit s božskou moudrostí. Jde o populární bylinu pro zvýšení účinků meditace. Pomáhá věřit v to, že rady, kterých se vám dostává, pocházejí z těch nejvyšších zdrojů! Inhalací levandulových esenciálních olejů před jógou, meditací nebo jednoduše přidáním pár kapek do koupele podporujete své přirozené schopnosti přímého odhalení.

Existuje mnoho přirozených způsobů, jak denně pracovat se spirituální energií těchto bylin pro čakry. Jedním z nejjednodušších způsobů je přidat pár kapek bylinného elixíru do vody nebo šťávy. Svazky bylin jsou kreativním způsobem, jak využít sušené bylinky ze své zahrady. Volte látky barvy duhy tak, aby odpovídaly barvám čakry. Vložte 1 lžíci sušených bylin do 10cm čtverce z látky. Konce látky svažte k sobě nití a každý uzel, který uděláte, slouží k utvrzení zamýšleného posílení dané čakry. Bylinky pak uložte do kapsy, pod polštář nebo do přihrádky v autě a užívejte jejich spirituálních léčivých vlastností.

Ať už do svého života začleníte rostliny tím, že budete pít čaje a elixíry, nebo je používat zevně v koupeli nebo látkovém pytlíku, lze jejich výhody zesílit tím, že zpomalíte a vědomě se spojíte s jejích energickými vlastnostmi. Odpočiňte si na pár minut, zapalte svíčku a soustřeďte se na své dýchání. Představte si bylinku v mysli, jak vypadá, jak voní, a naslouchejte vědomostem, které v sobě ukrývá. Vyjádřete vděčnost za to, jak vám tyto dary skvěle ovlivní v následujících dnech život. Ctěte bylinnou energii, která posiluje vaši schopnost žít vyrovnaný život v harmonii s veškerým stvořením.

zdrojový článek: www.bodymindsoulspirit.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..