Publikováno Napsat komentář

Chrysoberyl

Barva: Zlatavý, žlutý s hnědým odstínem, zelený s červeným

Vzhled: Průhledné krystaly s mnoha ploškami. Alexandrity mají na denním světle zelený nádech, v umělém světle červenají. Kočičí oko a cymofan se podobají oku

Vlastnosti: Chrysoberyl, je kamenem nových počátků. Přináší soucit a odpuštění, štědrost a důvěru. Uvádí do rovnováhy korunní čakru a čakru solar plexu. Uvádí mysl do souladu s duchem, otevírá korunní čakru, rozvíjí duchovní a osobní sílu a vynikajícím způsobem podněcuje rozvoj tvůrčích schopností.

 

V psychické rovině posiluje chrysoberyl sebeúctu. Současně odkrývá dosavadní stereotypy ovlivňující výdej energie. Pomáhá nazírat na každý problém nebo situaci z obou stran a podporuje strategické plánování. V emocionální sféře usnadňuje odpuštění těm, kdo se na nás dopustili nespravedlnosti.

Léčebné využití: Ve spojení s dalšími krystaly odhaluje chrysoberyl příčiny nevyrovnaností. Podporuje samoléčivé schopnosti organizmu, udržení rovnováhy hladin adrenalinu a cholesterolu. Posiluje hrudník a játra.

Zvláštní formy: Kromě společných druhových vlastností mají následující podoby chrysoberylu tyto rysy:

Alexandrit je krystalem protikladů. Otevírá bránu intuice a metafyzických schopností. Podporuje rozvoj silné vůle a osobní přitažlivosti. Napomáhá regeneraci, dosažení sebeúcty a obrodě vnitřních i vnějších sil. Alexandrit usměrňuje, posiluje a dostává do rovnováhy duševní, citovou a duchovní složku osobnosti. Přináší radost, rozšiřuje kreativitu, posiluje změny a schopnost projevu. Coby citový utěšitel alexandrit učí, jak vynakládat méně úsilí. Podněcuje představivost včetně schopnosti snění a daru obrazotvornosti.

Při léčbě působí blahodárně na nervový systém, slezinu, slinivku břišní a mužské reprodukční orgány. Přispívá k regeneraci nervové soustavy, léčí špatné vstřebávání proteinů, vedlejší projevy leukémie a ulevuje od napětí v krčních svalech. Má silný detoxikační účinek a povzbuzuje práci jater.

Kočičí oko má kouzelné vlastnosti. Jedná se o uzemňovací kámen, který však rovněž stimuluje intuici. Rozhání negativní energii v auře a zajišťuje ochranu svého majitele. Přináší důvěru, štěstí, vyrovnanost a úspěch. Kočičí oko léčí problémy zraku a zlepšuje noční vidění. Napomáhá úlevě od bolestí hlavy a obličeje. Nosí se na pravé straně těla.

Cymofan je druhem kočičího oka. Podněcuje rozvoj intelektu a dokáže stabilizovat jeho úroveň. Podporuje přizpůsobivost mysli. Zvyšuje ničím nepodmíněnou lásku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..