Publikováno Napsat komentář

Pyrit

Barva: Zlatá nebo hnědavá

Vzhled: Kovový, někdy krychlové krystaly, střední velikost

Vlastnosti: Železný pyrit představuje vynikající energetický štít. Blokuje negativní energii a znečištění na všech úrovních včetně infekčních nemocí. Pokud jej budete nosit na krku, ochrání vyšší i fyzické tělo od nichž odklání úrazy a nebezpečí.

 

Železný pyrit je výrazně pozitivní kámen. Pomáhá překonávat netečnost a citovou nerovnováhu. Dovoluje postupně zkoumat různé možnosti a schopnosti, zvyšuje příliv nových myšlenek. Kus železného pyritu položený na stůl dodá energii všemu kolem sebe. Pomáhá při plánování velkých podnikatelských záměrů. Svého majitele kámen učí, jak nahlížet za vnější fasádu, a současně jej vede k diplomatickému jednání.

V duševním životě přináší železný pyrit úlevu od úzkosti a zklamání. Probouzí sebedůvěru a vědomí vlastní ceny. Pomáhá mužům, kteří se cítí v podřízeném postavení. Zvyšuje jim sebevědomí a víru v jejich mužné vlastnosti. V některých případech – u mužů typu „macho” – však může být tento vliv až příliš silný a vede pak k agresivnímu jednání. Ženám napomáhá překonat podřízené, „služebné” postavení společně s komplexem méněcennosti.

Železný pyrit posiluje duševní aktivitu, neboť zrychluje proudění krve do mozku. Zlepšuje paměť a schopnost vyvolávat vzpomínky. Zejména krychlový pyrit rozvíjí a uspořádává duševní schopnosti. Uvádí do rovnováhy instinkt s intuicí a kreativitu se schopností analýzy.

V citovém životě pomáhá železný pyrit proti melancholii a hlubokému zoufalství. Na tělesné úrovni zvyšuje energii a překonává únavu a vyčerpanost. Brání prosakování energie z fyzického těla a z aury. Železný pyrit zvyšuje okysličování krve a posiluje oběhový systém. Jedná se o ideální kámen k léčení, který působí velice rychle a odhaluje zdroje nerovnováhy. Zvlášť užitečný je při odhalování kořenů karmické a psychosomatické nevyrovnanosti.

Léčebné využití: Železný pyrit působí blahodárně na kosti a podporuje tvorbu buněk. Napravuje poškození DNA, vyrovnává úroveň meridiánů a pomáhá při poruchách spánku vyvolaných problémy se zažíváním. Posiluje trávicí trakt a neutralizuje pozřené jedy. Příznivě ovlivňuje oběhový a respirační systém. Zvyšuje okysličování krve. Železný pyrit blahodárně působí na plíce, potlačuje astma a bronchitidu.

Umístění: Umístěte ve váčku na krk nebo pod polštář.

1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..