Publikováno Napsat komentář

Detoxikace úst červeným vínem

O tom že se dá červené víno použít jako výborná detoxikační pomůcka ústní dutiny vím už dlouho. Vlastně vůbec netuším kde jsem se to dozvěděla, nebo kdo mi to řekl, ale praktikovala jsem tuto metodu už před lety, pokaždé s neuvěřitelnými výsledky.
 

 
Když jsem se naposledy o této zajímavé metodě před známými zmínila, nechtěli mi vůbec věřit, že to funguje… Ale opravdu to funguje. Princip je vlastně stejný, jako když se v ústech převaluje olej.
Chcete si doma snadno a rychle vytáhnout jedy z těla? – Pak je tento článek určený právě pro vás.
 
O převalování oleje v ústech také vím už dlouho, poprvé jsem o tom četla na internetu. Ale nikdy jsem to nepraktikovala, zůstala jsem jen u teoretické znalosti. Ta představa mi moc nesedla a raději jsem tedy brala za vděk vinnou metodou, která je podle mě příjemnější. A navíc při tomto fakt hned vidíte, co z vás vylezlo… A zajisté se i zděsíte.
 
Princip
Popíšu to jednoduše a laicky: Červené víno obsahuje třísloviny a je svíravé. A látky v něm obsažené, vytahují z dásní a z okolí zubů toxiny, bakterie, zkrátka všechno možné, co tam nemá být. Nevím do jaké hloubky až dokážou látky z červeného vína vytahat sajrajt z dásní (až si metodu zkusíte, pochopíte proč používám slovo ,,sajrajt”), ale odhaduji že to bude celkem hloubka, soudě podle množství hmoty, která leze ven. Člověku se až nechce věřit, jak je to vůbec možné, co všechno nosí schované v dásních a vůbec o tom neví!
 
Jaké víno použít
Na tuto detoxikační metodu použijte červené víno. Mělo by být trpké, svíravé, hutné, intenzivní. Já například jako první víno pro detoxikaci použila chorvatský Plavac, který byl naprosto hnusný, kyselý (klasické nedobré Chorvatské víno) a připadalo mi lepší ho využít alespoň takto, než rovnou vylít. A jak byl kyselý, tak perfektně fungoval.
Pokud doma nemáte nějakou nedobrou kyselou lahev červeného, vhodný na toto je například Modrý Portugal.
Bílé ani růžové víno nepoužívejte… Pouze svíravé, trpké červené. Může být točené i lahvové sířené, je to jedno, fungují obě.
 
Metoda
Jednoduše vezměte doušek do úst a lehce převalujte. Nelokněte si vína zbytečně moc, protože je potřeba víno udržet v ústech několik minut. Jakmile začne působit na dásně, začnete automaticky dost slinit.
Proto zkuste poprvé menší, poloviční doušek a při dalším opakování množství upravte podle potřeby. Nemá smysl si hned na začátku zaplnit ústa vínem, je to zbytečné. Malý doušek stačí.
 
Lehce převalujte, nebo se snažte víno rozprostřít do celých ústech, zejména aby se dostalo až k zadním stoličkám. A čekejte…
 
Už po velmi krátké době byste měli začít cítit jakési cucky. Nejvíc se toho dělá právě u zadních zubů. V této fázi budete mít chuť to běžet hned vyplivnout nebo zvracet, ale ještě vydržte. Mohlo to ve vás být doteď, tak další minutu vydržíte.
 
Víno v ústech držte tak dlouho, dokud ještě cítíte že štípe, svírá a lehce pálí. Trvá to jen pár minut. Pak se to přeruší a nastane chvíle, kdy máte pocit, jako byste drželi v ústech jenom obarvenou vodu. Všechno poleví. V této fázi už víno ztratilo sílu, je plné toxinů a můžete jít vyplivnout.
 
Samozřejmě, že výsledný roztok nesmíte polknout, ale mohu vás ujistit, že až se vám kolem jazyka začnou hrnout jakési cucky, polykat bude ta poslední věc na světě, která by vás v tu chvíli napadla.
 
Závěr
Doporučuji první kousky plivat do průhledné sklenice, abyste to mohli vidět na vlastní oči a skutečně se přesvědčit, že jste to nedělali zbytečně a že fakt vylezlo něco otřesného.
Pravděpodobně vytaháte až od zadních stoliček velké tmavě růžové žmolky, které mají texturu jako vařené maso, tvaroh, nebo něco podobného. Růžové jsou z vína, bez něj by měly teoreticky světlou béžovou barvu, ale jinak než červeným vínem ven nepolezou… Nebudete věřit vlastním očím, co z vás za tak krátkou dobu vyšlo ven.
 
Po očistě vínem si pořádně několikrát propláchněte ústa – hodně žmolků totiž zůstává i v mezizubních prostorách – a poté si zuby pečlivě vyčistěte klasicky se zubní pastou.
 
Postup můžete za jeden den mnohokrát opakovat podle potřeby. Zdravotní ani žádná jiná rizika v tom nejsou, je to velice stará lidová metoda, absolutně bezpečná. Jen myslete na to, že červené víno zabarvuje zuby, takže to není úplně na každodenní proceduru, pokud chcete mít bílý úsměv.
 
Je to výborná věc, mělo by to pomáhat jako prevence před vznikem zánětů, zubních kazů, zápachem z úst a podobnými problémy. Protože než nemoc vznikne, dlouho předtím se postupně tvoří a tímto odstraňujete zárodky problémů ještě dříve, než mohou citelně vypuknout.
 
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..