Publikováno Napsat komentář

Lapis lazuli

 

Barva: Temně modrý se zlatými skvrnami

Vzhled: Temný žilkovaný lazurit vypadá jako noční obloha. Ve všech velikostech

Vlastnosti: Lazurit otevírá třetí oko a udržuje rovnováhu krční čakry. Napomáhá k dosažení stavu osvícení, usnadňuje vyvolávání a výklad snů a zvyšuje duševní schopnosti. Tento kámen rychle odstraňuje stres a přináší pocit hlubokého klidu a míru. Dodává mimořádnou vyrovnanost a představuje klíč k dosažení duchovních znalostí.

 

Lazurit je ochranný kámen, který umožňuje navázat kontakt s duchovními průvodci. Dokáže rozpoznat hrozbu duševního útoku, zastaví ho a vrátí útočící energii zpět k jejímu zdroji. Učí síle vyřčeného slova a dokáže zvrátit neštěstí nebo napravit nerovnováhu způsobenou v minulosti mlčením.

Lazurit uvádí do stavu harmonie tělesnou, duševní, citovou a duchovní rovinu. Nesoulad mezi nimi může vést k depresím, nerovnováze a ztrátě smyslu života. Navozená harmonie přináší pocit hlubokého vnitřního sebepoznání.

Lazurit podněcuje k převzetí odpovědnosti za vlastní život. Odhaluje vnitřní pravdu, pomáhá sebeuvědomění a umožňuje sebevyjádření bez lpění na kompromisech. Jestliže potlačovaný strach způsobuje „krční” problémy nebo potíže s komunikací, lazurit podobné překážky odstraní. Tento krystal přináší svému majiteli trvalé hodnoty v podobě čestnosti, soucitu a poctivosti.

Lazurit funguje jako účinný zesilovač myšlenek. Podněcuje vyšší schopnosti mysli, přináší objektivní a jasný pohled. Podněcuje rozvoj tvůrčích schopností pomocí jejich naladění na zdroj poznání. Lazurit vám pomůže vyrovnat se s pravdou bez ohledu na to, kde ji objevíte, a přijmout vše, co se dozvíte. Usnadňuje rovněž vyjádření vlastního názoru a vnáší harmonii do konfliktů. Seznamuje svého majitele také s hodnotou aktivního naslouchání druhým.

Lazurit upevňuje milostné i přátelské vztahy a napomáhá při vyjadřování pocitů a emocí. Odstraňuje utrpení, krutost a strádání. V podobě drahokamové esence uvolňuje citové spoutání.

Léčebné využití: Lazurit potlačuje bolest; zejména migrény a bolesti hlavy. Pomáhá překonávat deprese. Blahodárně působí na respirační a nervový systém, krk, hlasivky, štítnou žlázu, orgány zajišťující detoxikaci těla, kostní dřeň, brzlík a imunitní systém. Pomáhá při nápravě poškození sluchu a čistí krev. Účinkuje proti nespavosti a závratím. Snižuje krevní tlak.

Umístění: Lze nosit na třetím oku nebo jej na ně položit. Lazurit by měl vždycky být nad bránici, kdekoli mezi hrudní kostí a temenem hlavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..