Publikováno Napsat komentář

Rudraksha

Už naši předci věřili tomu, že amulety a talismany vyrobené z přírodních materiálů je dokáží ochránit nebo naopak posílit v určité životní situaci. My vám teď představíme semena vzácného stromu, která dokážou zázraky i u těch, kteří svou duchovní cestu teprve hledají mezi regály obchodních center .

 

Historie:

 Říká se, že to, co je skutečně dobré, přetrvá na věky. Prokazatelné pozitivní účinky Rudrakshy, semen z přírodního věčně zeleného stromu Elaeocarpus ganitrus rostoucího ve vysokých nadmořských výškách na úpatí Himalájí, v Nepálu a Indii, jsou dokumentovány již přes 3 000 let. Název Rudraksha v překladu znamená „Boží slzy“ neboli „Slzy boha Shivy“ a je odvozen od legendy, kdy bůh Šiva usedl na zem a začal meditovat za 1 000 šťastných a bohatých let pro lidstvo. Když svou meditaci dokončil, začal plakat dojetím. Na místě, kam jeho slzy dopadly, vyrostly stromy, jejichž plody mají božskou energii a moc přinášet do života lidí zdraví, štěstí a harmonii. Váš talisman se může stát hodně stylovým doplňkem!

Tradice:

 Hinduisté a budhisté po celém světě ctí Rudrakshu jako posvátné semínko, které přináší mír, sílu a ochranu. Nosí ji v podobě náhrdelníků, náramků, přívěsků a užívají ji často také k meditaci. Nositelům přinášejí štěstí, ochraňují je před nemocí, rozmnožují jejich majetek a chrání věrnost jejich partnera.

Říká se o ní také, že zkracuje vzdálenosti a toho, kdo ji nosí, nebolí nohy a neuhodí do něj blesk.

Účinky Bylo zjištěno, že přírodní elektromagnetické účinky Rudrakshy zlepšují koncentraci a duševní odolnost. Rudraksha může mít pozitivní vliv na činnost srdce, zlepšení stavu nervů a výborně působí na zmírnění stresu, depresí, úzkostí, bušení srdce a vysoký krevní tlak. Nositel těchto korálků je prý schopen dosahovat svých cílů rychleji. Pokud se vám tenhle výčet pozitivních účinků zdá trochu přitažený za vlasy, vězte, že vliv amuletů na lidské zdraví se pokusili potvrdit i vědci, a dokonce úspěšně. Jistý placebo efekt totiž dokážeme podvědomě vtisknout i věcem, kterými se obklopujeme. Možná si vzpomínáte na školní léta, kdy jste nemohli jít ke zkoušce bez svého oblíbeného náramku nebo psát písemku jinou propiskou než tou, která vám obvykle nosila štěstí. Šperky se semeny stromu Rudraksha si zamilujete.Říká se, že Rudraksha dokáže vytvořit jakýsi energetický kokon, do kterého můžete ukládat svou vlastní energii a následně ji z něj i brát. Lidé, kteří hodně cestují a spí každý den na jiném místě, tyhle vlastnosti docení ze všeho nejvíc. Náramek nebo mala z těchto semen prý dokáže zároveň vytvořit neviditelný štít, který je ochrání před nezvaným energetickým vniknutím jiné osoby a negativní síly. Upozorňujeme však předem, že před všemi vniknutími z venku vás neochrání. A před pohlavními nemocemi už vůbec ne. Zaměřte svou pozornost na kolekci šperků, která semena Rudrakshy dokázala zpracovat nevšedním a vysoce stylovým způsobem! My jsme se do těhhle šperků zamilovali na první pohled.

PÉČE O RUDRAKSHU

– vyvarujte se kontaktu šperků s vodou a chemickými prostředky
 – nenechávejte odložené šperky dlouho na přímém slunci

– sundávejte šperky před spaním, při sportu či fyzické námaze

 

ČIŠTĚNÍ

 

– doporučujeme šperky s rudrakshou jednou za 3 týdny čistit 
– namočte rudrakshu do teplé vody a jemným kartáčkem jí očistěte
– vyhněte se minerálním kamenům, třásním a jiným komponentům
– poté omyjte pod tekoucí vodou
– po čištení položte šperk na ručník a nechte uschnout

 

– pro krásný a teplý lesk natřete šperk mandlovým, kokosovým či sezamovým olejem
– opět se vyhněte minerálním kamenům, třásním a jiným komponentům
– olej nechte chvíli působit, potom jemně vetřete do semínka
– na závěr lehce utřete

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..