Publikováno Napsat komentář

Šungitová voda

 

Hned na úvod asi mnohé zklamu, šungitová voda není všemocná, vytvořil jsem výběr ze tří internetových odkazů (jsou dole)

KONTRAINDIKACE
– nedoporučuje se při maligních a benigních novotvarech
– kardiovaskulárních a chronických zánětlivých onemocnění ve fázi exacerbace (zhoršení nebo nové vzplanutí nemoci)
– sklony k trombozám

Použití šungitové vody není indikací ke zrušení jiných léků! (Šungit nenahrazuje léky!)

Šungitová voda
– vysoce efektivní preventivní a léčivý prostředek
– může být i vařená
– používá se v domácnostech, ale i mnoha zdravotnických zařízeních

 

 

Odstraňuje
– mechanické nečistoty
– těžké kovy
– škodlivé organické látky
– eliminuje nepříjemné pachy a chutě
– zprůhledňuje zakalenou vodu

Aplikace šungitové vody
– pitná voda pro vaření
– kosmetické účely
– inhalace, obklady a koupele
– možno zalévat květiny a dávat zvířatům

Pití šungitové vody
– gastritida
– anémie
– dyspepsie
– otitis (zánet středního ucha)
– různé alergie
– bronchiální astma
– cukrovka
– cholecystitida (zánět žlučníku)
– žlučníkové kameny a další onemocnění žlučníku
– oslabená imunita
– nemoci jater a ledvin
– pankreatitida a další onemocnění slinivky břišní
– nachlazení
– kardiovaskulární onemocnění
– nemoci krevního oběhu
– nervový, pohybový a močový systém
– podílí se na čištění cév
– přináší do všech buněk těla živiny, stopové prvky
– odstraňuje toxiny
– rozpouští minerální soli
– reguluje tělesnou teplotu

Pití šungitové vody v těle aktivně snižuje obsah histaminu, který je odpovědný za rozvoj alergických reakcí, otoků a jiných projevů.
Pro léčení uvedených chorob, stejně jako obecné preventivní opatření je doporučováno denně vypít alespoň 3 sklenice šungitové vody.
Při pravidelném mytí obličeje pleť se vyčistí a stává se hladkou a pružnou, zmizí drobné vrásky, akné, mizí vyrážky, svědění, podráděnost kůže.
Výrazně zlepšuje stav vlasů, posiluje kořeny, mizí lupy.
Mírně zahřátá, ale ne vařená, šungitová voda, která se podává tři dny, je velmi užitečná při onemocněních krku a nosu, při nachlazení, při onemocnění dásní, stomatitidě, tonzilitidě, periodontitidě.

Spotřebitelské recenze naznačují, že přírodní adsorbent (wikipedie Adsorbent je pevná látka, která je schopna vázat různou silou látky z roztoku. Jako adsorbenty se používají látky anorganické i organické (např. Al2O3, hydroxyapatit, talek, inulin, aktivní uhlí, apod.).) je schopen zadržovat na svém povrchu asi 94% škodlivých nečistot: soli těžkých kovů, sloučeniny dusíku, fosforu, chloru, pesticidy, radionuklidy, ropné látky.
Ochranné vlastnosti se projevují díky fulerenům, které při styku s vodou deaktivují a zničí škodlivé organické látky (huminové látky, pryskyřice, kyseliny, aceton, fenoly).

Šungitový filtr

Tajemný minerál šungit vědci nejprve chtěli použít jako nelepivý koberec při výrobě surového železa a jako výplň gumy. Ale v roce 1991 z šungitu začali dělat filtry pro čištění vody. Výsledek byl ohromující. Chronické gastritidy, žaludeční vřed, ledvinové kameny, onemocnění parodontu, různé druhy alergie, to vše po požití vyčištěné vody se stala léčbou u mnoha a mnoha lidí. V čem je tajemství?

Ukazatele výkonu minerálních filtrů se šungitem
Druh nečistot % odstranění
Železo 95
Zinek 80
Chlororganická spojení 85
Fenoly 90
Cesia 91
Stroncium 99
Vejce helmintů 90
Dioxin 99
Fluorid 80
Vůně (Pachy) 85
Barva 95
Zákal 95
Dusík amoniaku 90
Olovo 85
Měď 85
Radionukleidy 90

Filtrační dezinfekční vlastnosti sorpčního materiálu (shungit) se osvědčily při práci s odpadními vodami a vodou z pračky.Takže, šungitový filtr je vyroben z přírodních minerálů: šungit a zeolit. Právě oni čistí vodu a posilují její léčivé vlastnosti. Šungit má baktericidní vlastnosti: dezinfikuje vodu od escherichia coli, čistí od organických znečišťujících látek. Zeolit taky dokonale absorbuje anorganické znečišťující látky. Voda, přefiltrovaná přes zeolit, obsahuje 9-12 krát méně bakterií, než voda, čištěná přes jiné filtry.
Nedávné studie Komise o bezpečnosti životního prostředí v USA ukázaly, že v zemích, kde je voda chlorovaná, kategoricky nelze použít filtry s aktivním uhlím jako sorbet. U nás se voda z kohoutku chloruje a většina filtrů, které nakupujeme jsou uhelné.
Tyto spotřebiče vydávají do vody prach aktivního uhlí. Jeho nejmenší částice stačí k tomu, aby se při varu vytvořil dioxin. Je to strašný jed, který působí na genetické úrovni. Jedna molekula dioxinu je schopna způsobit rakovinné onemocnění. Při použití stejných šungitových filtrů, nemusíte se bát, že byste dostalidioxin v šálku čaje.
Filtrační >>zásypku<< dostatečně opláchněte jednou za rok v roztoku kyseliny octové nebo v jedlé sodě a filtr je připraven k dalšímu použití. Při této jeho unikátní vlastnosti se nic neztrácí.
Šungitové filtry jsou testovány v laboratorních a klinických podmínkách. Závěr klinických institucí v Petrohradu 1. lékařského ústavu, centra nových metod léčby, dětského diagnostického centra a další svědčí: použití vody, čištěné pomocí domácího šungitového filtru, vyvolává příznivý účinek při komplexní léčbě pacientů s chronickou cholecistidou, podporuje vylučování kamenů při močovém onemocnění, léčení alergií a ekzémů, zlepšuje stav astmatiků a kardiaků, zlepšuje fungování trávicího traktu a jater.

Zemědělství

Šungit – dolomitské hnojivo snižuje kyselost půdy a podporuje zachování vlhkosti v půdě v 2-2,5 krát delší než v oblastech bez šungitu, má pozitivní vliv na produktivitu roční agroenze a produktivity brambor. Podle vlivu na úrodu a kvalitu vikev-ovesné směsi šungit-dolomitské hnojivo není horší než úplné minerální hnojivo. To ve větší míře, než kompletní minerální hnojivo, zvyšuje obsah fosforu a vápníku v rostlinné hmotě a zvyšuje celkový výběr stravitelný protein. Aplikace šungitu přispívá ke zvýšení produktivity brambor na 70% a zvýšit odolnost hlíz vůči komplexu chorob.

zdroje
1 – http://lithotherapy.ru/papers/shungit/voda_shungit.html
2 – http://fb.ru/article/278273/kamen-shungit-dlya-ochistki-vodyi-otzyivyi-svoystva-primenenie-i-effektivnost
3 – http://medic.ymka.ru/shungit.php

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..