Posted on Napsat komentář

Tři rostliny, které léčí téměř všechno

Existuje taková oblast – herbologie, tj. bylinkářství, kterými se oficiální medicína nezabývá, protože to je přesně to, čím může být nemoc vyléčena. Babičky to moc dobře znají a tyto byliny dávno používají. A já vám povím o třech takových bylinkách, které dokonale vyléčí skoro všechny akutní nemoci a každý by je měl znát:
 
 

 
1. červená ostrá paprika (kajenský pepř) (pozn. překl. – s významen ruského slova „перец“ je to trochu zamotané: znamená jednak „pepř“ a jednak „paprika“. V článku je používán pojem „красный перец/červená paprika“ a je tím myšlen druh pálivé papriky obsahující velké množství kapsaicinu, my bychom použili výrazy „čili“,  „paprička“ nebo „feferonka“, tedy nikoli červená paprika – kapie)
2. jitrocel (pozn. překl. – pravděpodobně kopinatý)
3. česnek
 
Už vás slyším, jak říkáte: To my přece víme! Našel jsi něco, co by nás mohlo překvapit? Ale vy to neznáte! Jen jste někde něco zaslechli, ale neumíte to používat. Vysvětlím vám, jak a kdy a co.
 
Pálivá paprika – lék číslo jedna pro všechny akutní stavy
 
 
 

Pálivost papriky se měří v dohodnutých jednotkách. Nejslabší paprika (kapie) – má pálivost „jedna“. Nejpálivější paprika (Habanero) – 300.000 jednotek. Cítíte ten rozdíl? V praxi se běžně používá kajenský pepř, který má pálivost 40 000 jednotek.

Byli jste někdy v Thajsku, kde je 35°C ve stínu? A ochutnali jste, co místní obyvatelé jedí? Vyloženě jídlo pro domorodé obyvatele, ne něco, co je „přizpůsobeno“ cizincům. Pokud ne, pak si jen stěží představíte, co je opravdu pikantní…
Čaj z červené papriky „pro zahřátí“ je mnohem efektivnější a užitečnější než vodka. Silný čaj z červené papriky je lékem číslo jedna pro všechny akutní stavy a první lék v lékárničce, který nahrazuje léky, jež můžete vyhodit.
 
Kdo a jak používá červenou papriku?
Od nepaměti – Mexiko a celá Latinská Amerika. Pokud jste pacient s nemocným srdcem, můžete si z ní vyrobit vynikající koncentrovanou vodkovou tinkturu, pak si ji přelít například do lahvičky s pipetou a nosit ji v kapse místo nitroglycerinu. Už proto, že nitroglycerin je velmi silný jed. Tato paprika se používá při všech typech šoku, mdlobách a kollaptoidních stavech, při jakémkoli krvácení, zejména při krvácení ze žaludku. Paradox? Ne, ne! Červená paprika má úžasné vlastnosti, které žádný lék nemá – rozšiřuje krevní cévy, když jsou zúžené, a zužuje je, když jsou rozšířeny, tj. dělá přesně to, co tělo potřebuje.
Cirkulační selhání dolních končetin? Horká voda v lavoru a štědře červené papriky – a klidně přitom sledujte televizi. Takovými koupelemi se léčilo už před 6000 lety. 
Nebudete věřit, jak papriku používají Indiáni v Americe: pijí ji v horku, aby se ochladili, a v zimě, aby se zahřáli. 
Žaludečně-střevní krvácení (to je když je člověk bledý a má černou tekutou stolici nebo zvrací s červenou krví) – pak čajovou, případně polévkovou lžíci červené papriky rozpustit ve sklenici horké vody a vypít najednou. Jakákoliv tržná, zhmožděná, střelná rána či kousnutí jsou také velmi snadno ošetřitelné – vezme se suchá červená silně pálivá paprika, posype se s ní rána a zakryje obvazem. A to je vše. Nevěřil bych tomu, kdybych to sám neviděl – ani to nepálí! 
Už jsem psal, že šťáva z čerstvé pálivé papriky zmírňuje jakýkoli vysoký tlak a záchvat stenokardie?
 
Na lékařských fakultách se rostliny a jejich účinky na zdraví nestudují – takový předmět tam není.
Léčivé vlastnosti ostrého kajenského pepře jsou nevyčerpatelné. Je to doslova „nelék“. Jak se říkalo v době mého sovětského mládí: „vy nejste v církvi – nebudete oklamáni.“ A tak je tomu i zde – to není lék a příroda vás neoklame. Neptejte se na to lékařů, nemá to cenu, o rostlinách nic nevědí. Každý, kdo léčí své srdce hlohem, o tom ví více než běžný lékař. Odkud by to taky měl znát? Na lékařských fakultách v Rusku nebo v USA se vliv potravin a rostlin na lidské zdraví nepřednáší – taková věc tam neexistuje! A ani v kvalifikačních kurzech nic takového neuslyší. Studují se pouze pilulky. Proto většina lékařů – ať ruských, amerických, „-ckých“ či „-ských“ – neví o potravinách víc než běžný člověk z ulice!
Proto je poněkud zábavné poslouchat reklamu, která tvrdí, že o výživě se musíte poradit s lékařem! Jděte do kterékoli nemocnice a podívejte se, zda snad lékaři vypadají zdravěji než jejich pacienti. Pokud jim tedy není méně než 25 let. Každý druhý americký lékař je tlustý a nemocný. Takže pokud máte přítele, který se zajímá o zdravý životní styl, nebo se zajímá o bylinkářství, pak je lepší kontaktovat jeho. Mohu vás ujistit, že bylinky nejsou drogy a nemůžete na ně zemřít předávkováním, pokud si ovšem sami nestanovíte cíl konzumovat nějakou drogu za účelem sebevraždy. Maximálně to buď vyzvrátíte nebo vás to „pročistí“.
 
Proč policie aplikuje pepřový sprej do očí bez obav z toho, že dojde k oslepnutí?
Další paradox: nepříliš ostrá paprika – typu prášková paprika – se používá v lidovém americkém lékařství k obnovení krevního oběhu v očích. Já sám si umývám oči paprikovou tinkturou, protože když sedím u počítače dlouhou dobu, oči mě začínají bolet.
Nepřemýšleli jste o tom, proč policie aplikuje pepřový sprej do očí bez obav, že způsobí oslepení? Protože kajenský pepř sám je naprosto neškodný – jediný rozdíl je v koncentraci! Zvyšuje jen krevní oběh v očích. Vyzkoušejte si to sami s destilovanou vodou a paprikou, ale jen velmi, velmi slabý roztok – jen co to maličko zaštípe a přestane. Paprika však musí být čistá, bez nečistot. Pokud byste skutečně měli problém s očima, ještě rádi poběžíte pro papriku a budete souhlasit s jakýmkoliv štípáním. Neexistuje žádný lék, který by omladil oči, ale je tu červená paprika, a stojí… No stručně řečeno, lékaři z toho nemohou profitovat, a proto se o tak přímou cestu nezajímají.
 
Hlavní pravidlo léčení: poskytnout tomu, co chcete vyléčit, zlepšení krevního oběhu.
Nezapomeňte na hlavní pravidlo léčení: tomu, co chcete vyléčit, musíte v každém případě – mechanicky, terapeuticky nebo jinak – zajistit zvýšený krevní oběh. Jinými slovy, ve skutečnosti léčí krev a pouze krev. Všechny terapeutické faktory jsou v krvi. Tkáň se nemůže vyléčit sama – v „nekrvi“ nejsou žádné léčebné prostředky. Když je v těle nějaké poškození, musí se tam dostat krev – proto když není dostatečný krevní oběh, objeví se infarkty, mrtvice a další nekrózy a rány se neléčí.
Takže červená paprika aplikovaná jak zvenku, tak i dovnitř, je nejvýkonnějším nástrojem pro zvýšení krevního oběhu. A čerstvá červená paprika je přímo atomová bomba pro léčebné účely. Proto vám raději doporučuji začít se suchou červenou paprikou. Každý pacient se musí sám učit najít si a aplikovat metody pro podávání bylinných přípravků na bolestivé místo. Každý chápe v míře své inteligence a já tu nemůžu nic dělat. „Záchrana před utopením je dílem samotného tonoucího.“ A to není vtip. Říkám vám slovy nepřátelského tábora profesionálních lékařů: vaše zdraví není nikomu kromě vás potřebné. Pokud se sami nedokážete o své zdraví postarat, pak kdo by to měl udělat?
 
Šťáva z vylisované čerstvé pálivé papriky snižuje tlak
Červené papriky je lepší vařit sušené. Pokud pijete paprikový čaj ve vaně, pomáhá to snést vyšší teplotu páry. Já si vařím do koupele takový čaj a nikdo mě v parní lázni nepřekoná. Paprika je nejsilnější vazodilatátor (prostředek rozšiřující cévy). Kdysi jsem zkusil vylisovat šťávu z čerstvé papriky a vypít ji. Po té jsem se já, starý hypertonik, probudil na podlaze koupelny z bezvědomí z prudkého poklesu vysokého krevního tlaku, který jsem předtím nedokázal snížit s žádným z nejvíce inzerovaných léků na hypertonickou nemoc.
Je vám to jasné, hypertonici? Čerstvě vymačkaná šťáva z feferonky snižuje jakýkoli tlak. A dělá to tak účinně, že byste měli začít jen s několika kapkami. Šťáva z čerstvě vymačkané feferonky (například Jalapeño) odstraňuje jakoukoliv hypertenzní krizi, a pomůže snížit tlak i v šatníku. V tepelně zpracované formě však feferonka nemá takové hypotenzní vlastnosti – všechny enzymy jsou ztraceny. Totéž platí pro extrakt již denaturovaný. Nicméně i v kulinářském zpracování je feferonka poměrně silným cévním prostředkem, který mimo jiné čistí jejich vnitřek jako kartáč.
V medicíně je hypertenze uvedena jako onemocnění „idiopatické“, tj. s neznámou příčinou. Ale pokud jsou důvody neznámé, pak by neměla být známá ani léčba. A přesto se na ni prodávají pilulky! Takže jak překonat hypertenzní krizi, jsem vám popsal. Jen mi prosím nenamítejte, že budete raději nadále polykat pilulky, protože čerstvá feferonka může obsahovat mikroby a hlísty.
Tolik k hypertonické krizi. Chronická hypertenze může být vyléčena změnou životního stylu, a tak byste se měli nejprve vymanit ze způsobu života, ve kterém jste si ji uhnali. Tj. pokud pracujete jako taxikář a máte vysoký krevní tlak, zapomeňte na taxi! Hypertenze je vyléčena pravidelným vodním hladověním, rozumnou výživou a velkou konzumací červené papriky, česneku a zázvoru. Příčinou hypertenze je výstup kardiovaskulárního systému ze stavu kardiovaskulární rezonance, ve které se normálně nachází. Rezonance je z fyziky, je jasné, co to znamená. Kardiovaskulární systém vyvádí ze stavu rezonance lidské chování a faktory vnějšího prostředí.
Pověděl jsem vám o hypertenzi krátce, že? To však neznamená, že jsem svého času nečetl tlusté knihy. Pak jsem je ale hodil do koše a stejně jako ona slavná postava „šel jinou cestou“, díky které mám možnost vám o tom tady teď povídat.
 
 
Jitrocel:
jedinečný lék na uštknutí hada i včelí štípnutí
O léčebné síle jitrocele (lat. Plantago) věděli již v prvním století našeho letopočtu arabští, perští, řečtí a římští lékaři. V Rusku, abyste věděli, je jitrocel tradičně používán nesprávně a ne tehdy, kdy je třeba. Obvyklé použití jitrocele v Rusku je dát celý list na ránu – ale v takovém případě je lepší nasypat červenou papriku.
Užití jitrocele je na místě v případě hadího uštknutí, štípnutí včely, akutního hnisavého septického zánětu, flegmon, abscesů apod. Hrozí jedovaté kousnutí nebo hnisavý flegmon otravou krve? Jitrocel. Ale pozor! Jen osel přiloží jitrocel tak, jak je, jako celek. Aby byl jitrocel účinný, je nutné ho prohnat mixerem nebo rozbít paličkou tak, že vznikne zelená kaše. A právě touto zelenou „kaší“, obložit postiženou část těla. Kromě toho je nutné ještě jíst čerstvý jitrocel.
 
Kdo a jak používá jitrocel? Od nepaměti severoameričtí indiáni. Smrtící uštknutí levantské zmije, když už edém dosáhl hrdla, je zažehnáno za půl hodiny. Purulentní flegmona, kdy oficiální medicína navrhuje amputaci paže, přejde přes noc. Štípnutí včely – přestane bolet okamžitě. Jediným, ale za to důležitým problémem je, že čerstvý jitrocel je k dispozici pouze v létě. Proto toto co do účinnosti ohromující antibiotikum a antidotum (protijed) se musí v létě nasušit, nebo si z něj vyrobit alkoholický extrakt. A vždy ho mít po ruce. Extrakt v alkoholu lze uchovávat velmi dlouho. Jak se dělá? Velmi jednoduše: třílitrová sklenice se až po vrchol nacpe čerstvým, v čisté vodě omytým jitrocelem a pak se zalije až po okraj obyčejnou vodkou. Toť vše. Používá se v případě potřeby.
Je pravda, že v zimě vás had těžko uštkne, ale pokud si někdo ve vsi například zatne sekeru do nohy a rána zhnisá a zapálí se, pak se do rány vkládá ubrousek navlhčený v jitrocelové tinktuře. A nejen to; pokud si někdo tou sekerou utne prst, pak ránu zasypat červenou paprikou, přiložit prst na místo a celé obložit jitrocelem – vše se vyléčí. Noha se dostala do kola? Omyjte pod čistou tekoucí vodou, zasypte červenou paprikou  obložte jitrocelovou kaší – vše bude, jak tomu bylo dříve.
 
 
Česnek – univerzální antibiotikum
Takové univerzální antibiotikum, jaké odedávna používají ruští „indiáni“, v syntetické podobě neexistuje. Působí jak na bakterie, tak i na viry a plísně. Plíseň na noze? Natírat česnekem. Jakékoli infekční kožní onemocnění natírají česnekem. Chřipka? Nachlazení? – Česnek. Zánět plic? – Česnek. Purulentní flegmon? Obložit jitrocelem a jíst česnek. Zánět konečníku? Česnek se rozmáčkne a šup s ním do konečníku. Při každé hnisavé infikované ráně je rozmačkaný zabalen do buničiny a zasunut dovnitř.
Žádné nachlazení nebo zánět plic, ledvin, ani meningitida nemůže před česnekem obstát. Jediná otázka je v dávkování. U akutních infekčních virových onemocnění a tím spíš u zánětů plic se česnek jí v dávce jedna palice na 10 kg hmotnosti denně. To znamená, že děti, například 3 – 4 palice, dospělí 6 – 10 palic denně. Lepší je ho jíst syrový, ale pokud je to příliš obtížné, může se vařit a i s tuto česnekovou vodou jíst a pít. Uvařit ve vodě 10 palic česneku – a jíst to a pít celý den. Česnek je k dispozici po celý rok. S tím nejsou žádné problémy.
 
 
Proč oficiální medicína tak neléčí, když je to tak jednoduché?
Moji milí, a jakpak by se potom z lidí dostávaly peníze, kdyby se všechny tyto úžasné a fungující léky (a ne některé chemické přípravky) prodávaly po kilech na jakémkoli trhu? Je to otázka ceny – jeden malý balíček lékárenské medicínky stojí stejně jako kbelík červené papriky nebo česneku. Jitrocel poste pod nohama kdekoli na planetě. Co by si na něm lékaři mohli vzít? Jak by si vydělávali peníze? Medicína tyto bylinky ignoruje zejména proto, že jsou prakticky zdarma.
Pokud se všichni lidé vyzbrojí červenou papriku, zeleným jitrocelem a česnekem – nespočet lidí bude zachráněno, a co je nejdůležitější, dětí! Sleduji tradiční medicínu a zjistil jsem, že žádné dítě, které podstoupilo léčbu česnekem, nepotřebovalo odstranit mandle. A přitom podle statistik (vzhledem k zvláštnostem anatomického průchodu větve karotidy) na každých 100 odstraněných mandlí zemře jedno dítě na fatálního krvácení.
Kolik lidí by mohlo být zachráněno před následky uštknutí hadem a otravou krve nejlepším a nepřekonatelným protijedem – jitrocelem? Kolik by jich bylo ušetřeno od kardiovaskulárních onemocnění červenou paprikou? A kolik lidí lze zachránit před pneumonií a jinými infekcemi tím nejlepším a nepřekonatelným přírodním antibiotikem – česnekem?
 
A ještě na závěr: 
Chronická gastritida je připomínkou, že je třeba držet hladovky a přejít na syrovou stravu.
Zázvor a paprika se skvěle hodí užívat ve formě čaje. I česnek lze vařit ve formě čaje. A tímto způsobem je učinit součástí každodenní stravy. V takovém případě pak význam očkování pro řekněme zvyšování imunity, zmizí. Chronická gastritida vzniká z toho, že po celý život jíte špatné jídlo, a abyste si zcela nezničili fyziologii zažívacího systému užíváním „léků“, musíte nutně změnit způsob, jakým jíte, jinak se objeví rakovinový vřed – to je už dávno známá cesta.
Chronická gastritida je Memento mori, tedy připomenutí, že nutně musíte občas hladovět a přejít na čerstvé potraviny! A nezačínejte jen s tím, že jen ve staré stravě budete konzumovat velké množství česneku a zázvoru. Vždy a především musíte nejprve dát žaludku a gastrointestinálnímu traktu odpočinek a nezatěžovat je stimuly. Začít je třeba vodní hladovkou, čerstvou stravou, dát zažívacímu systém čas na zklidnění; česnek a zázvor vám zatím neuteče.
Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.