Publikováno Napsat komentář

Kámen Isua

Jedná se o vzácný kámen, který tvoří malý skalní pás(žílu) v Grónsku.

Jen nedávno co byl tento kámen objeven, zařadil se mezi nejstarší kameny na světě. Kámen Isua je starší než 3,75 miliardy let, patří do doby, kdy začala před zhruba 4 miliardami lety vznikat zemská kůra. Isua Greenstone Belt je archeánský pás Greenstone v jihozápadní Grónsku. Pás je ve věku mezi 3,7 a 3,8 mld. let, což z něj činí jednu z nejstarších skal na světě. Pás obsahuje variabilně metamorfované mafické vulkanické a sedimentární horniny. Vyskytuje se ve formě oblázků, což znamená, že byly vyráběny vlnami nebo tekoucí vodou. Žádný jiný mechanismus je nemůže produkovat. A to znamená, že na této velmi mladé planetě už byla země i moře a povrch alespoň takřka tak chladný, jako je tomu dnes – i když jen kousek pod ním bylo ještě mnohem teplejší prostředí. Geologové jednoduše nevěřili.

 Isua Greenstone jsou v podstatě oblázky, které jsou slepeny dohromady černým gungem, což se ukazuje jako uhlíková usazenina. Mnoho vědců je tímto uhlíkem velmi nadšeno, protože se zdá, že obsahuje zřejmé důkazy o tom, že byly vyrobeny živými organismy. Pokud zde byl život opravdu  tak brzy, pak je to nesmírně vzrušující.
Oblast Grónska, kde se nachází kámen Isua a Nuummite, se datuje téměř čtyři miliardy let a je známá jako Isuakasia, kde se získává, a nachází poblíž vnitrozemského ledového uzávěru, který je velmi obtížně přístupný. Z tohoto důvodu v kombinaci s jejich vzácností tyto minerály nikdy nebudou k dispozici ve velkém množství.

Isua je asi 750 milionů let starší než Nuummite .

Vlastnosti:

Isua kámen je svou podstatou velice uzemněný a pomáhá vám ukotvit svou duši do těla. 
Je to kámen ochrany a pomáhá při odstraňování blokád, zatímco je vynikajícím štítem proti jakékoli negativní energii. To může být jak vyvážené, tak stimulující.
 
Kámen pravdy a starověké moudrosti, může být velmi užitečný pro cestování v čase a prostoru. 
 
Během meditace s tímto kamenem Vám může pomoci znovu se spojit se stavem vědomí, ve kterém váš duch přijal nejprve plán života na Zemi. Je také užitečným kamenem, který vám pomůže s napojením do záznamů informačního systému Země. 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..