Publikováno

Páter Ferda ze Sušice o léčení rakoviny

Je rakovina vyléčitelná?

 

Rakovina vzniká u lidí příčinou určité náklonnosti k této chorobě a vlivem ne­zdra­vého prostředí. Dlouhodobým působením a vlivem třeba i velmi malých množství rakovinových škodlivin může dojít k narušení zdraví, aniž je to pozorováno a tudíž ani není léčeno, a tento stav může vést až ke vzniku vlastního onemocnění. Častou pří­či­nou jsou nevhodné konzervační látky nebo barviva v potravinách a přepa­lování poži­va­tin, která vedou k počátku vzniku onemocnění.

 

 

Nejčastější druhy rakoviny:

 

Nejčastější příčinou především rakoviny hrtanu a plic je kouření. U kuřáků vzniká rakovina plic asi 20x častěji. Zabraňujte proto dětem kouřit. Rakovina dělohy začíná bez bolesti a jakéhokoliv pocitu onemocnění, zvláště během přechodu a po odeznění měsíčků v pokročilém věku. U mladších žen se projevuje krvácením mimo pravidelný čas, krvácením po souloži, při močení, stolici a nebo namáhavé práci. Žádný strach z ra­koviny, ten je zbytečný a pouze zpomaluje léčení. Může být vyléčena, když po zjištění příznaků ihned započneme s kompletní „TPK“ – Totální protirakovinovou ků­rou. Rakovina dělohy, když je zanedbána, vede k smrti. Rakovina prsu je plíživá, uzli­ny, zatvrdliny a svraštěliny prsu mohou být znamením počínajícího stavu rakovi­ny, i když nijak nebolí. Bolesti a vředy se projevují teprve při pokročilém stavu rako­viny.

 

Má být dbáno následujících varovných signálů:

 

×    hmatatelné uzliny nebo zatvrdliny, zvláště na prsou žen

×    nápadné změny prsní bradavky nebo mateřské znamení, které se nápadně změní

×    trvalá změna činnosti střev nebo močového měchýře

×    trvalé ochraptění nebo kašel

×    tvrdošíjná krvácení nebo výtok z kteréhokoliv tělesného otvoru, jakož i krvácení žen mimo obvyklý čas

×    potíže při polykání, zvláště v pokročilém věku

×    rány a bolestivá místa, která se nehojí

×    nápadné hubnutí, ztráta váhy

Z uvedených signálů nevyplývá, že musí jít nutně o rakovinu, protože tyto změny mohou mít i jinou příčinu a mohou signalizovat i jinou chorobu. Kdo ale kterýkoli z vyjmenovaných signálů zjistí, ten ať preventivně co nejdříve započne s Totální protirakovinovou kůrou – „TPK“.

 

 

Rady:

Dbej na dostatečnou činnost tělesnou. Dýchej zhluboka čistý vzduch. Vyhýbej se zakouřenému a vydýchanému vzduchu. Nekuř! Dávej přednost přirozené a vitamíny bohaté stravě, nepřejídej se. Dbej na pravidelné trávení a vyprazdňování. Co je to rakovinový nádor? Rakovinná zduřenina je samostatný nádor nebo novotvar, který vzniká také působením tlaku. Když je někdo po léta nemocný na žaludek a potrava mu zůstává hodiny ležet v žaludku, vzniká tím nepřirozený dlouhotrvající tlak na žaludeční stěny a okolní žlázy, což může vést k rakovině žaludku.

Znal jsem muže, který měl od rána do večera v ústech stále na jednom místě dýmku. Řekl jsem jeho paní, že její muž jednou určitě dostane rakovinu rtu. Asi po deseti letech mě tato paní pozvala, abych přišel k jejímu muži. Zeptal jsem se: „Proč? On má rakovinu?“ Tento muž měl rakovinu rtu. Řekl jsem jí potom, že před deseti lety jsem tomuto muži předpovídal, že bude mít rakovinu rtu. Ona si na náš rozhovor vzpomněla. Jeho ret se podobal plnovousu ve tvaru malého včelího roje. Budiž připo­menuto, že přitom se z postiženého retu vyměšovala tekutina. Kapala po celý den.

Nezvyklý a dlouhotrvající tlak na různá místa v těle brání dostatečnému prokrvení těchto míst a mohlo by nastat jejich odumření. Ale tato místa chtějí stále žít a tak se brání tím, že svoji výživu čerpají ze svého okolí. Tento způsob výživy není „legální“, takže nemá dostatečně provázanou regulaci, následkem čehož novotvar stále roste. Ze začátku pomalu, což trvá dlouho, často deset let i více. Až potom dojde k prolomení regulační bariéry a nádor začíná rázem a rychle bujet. Když už to došlo tak daleko, je čas, ale zdaleka ne pozdě, začít s mojí protirakovinovou kůrou.

Jestliže hned na počátku takový na pohled nezáludný novotvar operativně rozříz­neme, nebo jej po okolí mačkáme např. při ranní prohlídce těla, potom se stane takové místo divoké a probudí se jako tygr, jeho produkt vstoupí do krevního oběhu a vzniká rozsev – metastáza. Je tedy lépe, když takovou zauzlinu necháme v klidu. Pokud má někdo z rakoviny strach a chce mít klid, ať nasadí moji Totální proti­rakovinovou kůru. Zde je totiž nutné jiné ošetření než řez. Často jsem přemýšlel, jak by takové ošetření mělo vypadat.

Přišel jsem na myšlenku, že zde by mohlo být pomoženo zeleninovými šťávami, protože např. šťáva z červené řepy působí proti rakovinovému onemocnění. Ale ze samotné šťávy z červené řepy nemůže člověk žít. Přidal jsem proto šťávu z mrkve pro její obsah karotenu, černou ředkev a šťávu z brambor pro uspokojení požadavků jater.

V roce 1962 jsem byl u jedné paní, která měla již neoperovatelnou rakovinu žaludku, během posledního jeden a půl měsíce skoro nic nejedla ani nepila, denně zvra­cela. Říkal jsem, že tato paní žije z rakovinového nádoru. Dával jsem jí ráno i večer po 3 kapkách výtažku z mochny nátržníku (Potetilla Tormen) pouze na jazyk, protože čaj z mochny nemohla již ani polykat. Měla otevřenou rakovinu žaludku. Po třech dnech již nezvracela, otevřená rakovina žaludku se zatáhla takže mohla pozřít 2 polévkové lžíce zeleninové šťávy a potom každý den stále víc. Desátého dne jí řekl její lékař, který k ní denně chodil, že kupodivu zde nastalo podstatné zlepšení a ptal se, zda může něco jíst. Řekla, že ano. Šťávu, jen šťávu. „A to pomáhá? Nemusíte již zvracet?“ „Nemusím.“ Tato paní žije dodnes a je jí v době, kdy toto píši, požehna­ných 87 let.

Nemocný, který má nádor velký, potřebuje velmi málo šťávy a přesto během kůry nepociťuje hlad. Nemocní s malým nádorem, po operaci nádoru nebo při preventivní kůře mohou hlad pociťovat silněji a jen těžko vycházejí s tím, že jim má k obživě stačit jenom zeleninová šťáva. V takovém případě je dovoleno jíst denně 1 šálek čisté cibulové polévky, která má jen minimální obsah bílkovin.

Bruno Vanargurk, autor knihy „Boží požehnání v přírodě“, vysvětluje úspěch mé zeleninové kůry takto: vývoj a růst nádorů a jejich bujení a vyživování je podporováno bílkovinami. Léčivou kůrou a zeleninovými šťávami se přísun bílkovin drasticky sníží až úplně zastaví. Nádor je oslaben, a protože si neumí opatřit bílkovinu jinak, začíná odumírat. Zdravý zbytek organismu však také bez této látky nemůže žít. Proto po bíl­ko­vinách hladová krev sžírá v těle na všech místech přebytečné bujení, struskovitost a nádory, vše co není nezbytně nutné a přitom obsahuje bílkovinu. Toto je tedy ta práce, pravá operace bez nože, kterou sama krev v těle provádí, jemně dávkuje a řídí.

Další výhodou je bohatost minerálních látek obsažených v zeleninových šťávách a bylinách. Je prokazatelné, že odbourané zplodiny dlouho v těle zůstávající způsobují otravu. Činnost vylučovacích orgánů je podporována právě vhodnou kombinací čajů. Kakost smrdutý povzbudí ledviny a pomáhá vyloučit z těla jedy. Koprník štětinolistý čistí krev. Šalvěj zabraňuje zánětům, případně je léčí. Květ měsíčku (Galendula offcinelis) odstraňuje z krve poruchu jejího buněčného dýchání. Důkazem správného vyvážení této kůry je i to, že mnozí, kteří ji použili jako preventivní nebo odtučňovací kůru, a během celé této kůry nepožili sebemenší sousto potravy mimo předepsané čaje a šťávu, se cítili dobře a byli plně práce schopni.

 

Rady pro různě lokalizovanou rakovinu:

 

Při tumoru mozku:

1÷2 šálky čaje z meduňky, studené po doušcích, zlatá meduňka nebo citronová meduňka nebo jejich směs, špetku do horké vody a nechat 10 minut vyluhovat.

 

Při rakovině oka:

Denně po doušcích šálek studeného čaje ze světlíku, špetku do šálku horké vody a nechat 10 minut vyluhovat.

 

Při rakovině prsu, vaječníků a dělohy:

Denně po doušcích šálek studeného čaje ze směsi špetka kontryhele obecného a alpského (Alchemilla vulgaria, Alchemilla alpina) se špetkou květu hluchavky do šálku horké vody a nechat 10 minut vyluhovat.

 

Při rakovině patra, rtu, jazyka a krčních žláz hrtanu:

První polévkovou lžící bedrníkového čaje vyplachovat ústa a vyplivnout, druhou lžící kloktat a polknout, třetí lžící opět vyplachovat a vyplivnout. Celý tento postup vícekrát opakovat. Na jeden šálek čaje 1 čajovou lžičku kořene bedrníku (Pimpinela magna) 3 minuty vařit.

 

Při rakovině kůže:

Při velikosti 1/2÷1 cm v průměru několikrát denně natupovat čerstvě utrženým vlaštovičníkem (žlutá hořká šťáva). V zimě použijeme odvar z této byliny k omývání nebo natupování, ale pouze kolem nemocného místa! Špetku sušeného vlaštovičníku do šálku horké vody a nechat 10 minut vyluhovat. Lze také použít vlaštovičníkovou tinkturu, ale nikdy ne přímo na otevřené bolavé místo.

 

Při rakovině jater:

Denně vypít po doušcích 2 šálky studeného nebo teplého čaje z bramborových slupek. Hrst syrových bramborových slupek vařit 2÷4 minuty v 1/4 litru vody. Pokud tento čaj pacientovi chutná, je to neklamná známka toho, že jej jeho játra potřebují. Jestliže mu naopak nechutná, nebyl by mu nic platný a pít jej nemusí.

Při rakovině jater by měl pacient dělat ještě zábaly z kapustových listů. Vrchní 3 listy z hlávky kapusty opereme vlažnou vodou a zbavíme je případných nečistot. Tyto listy na prkénku rozválcujeme pomocí skleněné lahve, až žebra listů zvláční. Do předehřáté postele napříč položíme vlněnou deku složenou do pruhu asi 50cm široké­ho, na ni prostěradlo složené na 25÷30 cm. Na něj šátek a navrch rozmačkané listy. Dobře zahřátý pacient se položí nemocným místem na listy, nebo je i se šátkem přiložíme a upevníme. Přes to se zabalí prostěradlo a přes něj ještě deka. Vše důkladně upevníme, protože zábal musí vydržet celou noc. Nedrží-li takový zábal pevně a dobře, má pacient pocit chladu a dokonce se o něj pokouší i zimnice, což by jen škodilo. Ráno sejmeme s pacienta zábal, pacienta teplou vodou omyjeme a dobře osušíme. Potom vtíráme 1÷2 čajové lžičky olivového nebo stolního oleje na choré místo, které pak přikryjeme teplým šátkem. Ten můžeme po několika minutách opět odejmout.

 

Při rakovině žaludku:

Pít jednou denně pomalu a po doušcích 1 šálek studeného čaje z pelyňku nebo zeměžluče. Špetka drogy se nechá v šálku horké vody vyluhovat pouhé 3 vteřiny! Pokud je při této chorobě současně i žaludeční neuroza, pije se denně pomalu a po doušcích 1 šálek čaje z kozlíku lékařského. Špetku kozlíku vařit 3 minuty v šálku vody, potom ještě další špetku kozlíku 3 vteřiny luhovat nebo přes ni přelít.

 

Při rakovině sleziny a slinivky břišní:

Pacient má pít denně nejméně 1 litr studeného nebo teplého šalvějového čaje. Doporučuji ještě krátké horké zábaly ze senných květů, přesličky nebo ovesné slámy. Senné květy necháme jen luhovat. Přesličku nebo ovesnou slámu necháme asi 1 minutu vařit. Zábaly provádíme jen tehdy, pokud jsme si jisti, že je provedeme správně.

 

Při rakovině prostaty a varlat:

Pít denně pomalu a po doušcích 2 šálky studeného čaje z vrbovky malokvěté (roste jednotlivě na vlhčích loukách). Jednu špetku do množství horké vody na 2 šálky, necháme 10 minut louhovat.

Při rakovině kostí, plicní rakovině a plicní tuberkuloze:

Jitrocel kopinatý nebo širokolistý, islandský mech, Lungekrat popenec, divizna a koprník štětinolistý vše dohromady v horké vodě vyluhovat 10 minut. Při plicní tuberkuloze ještě spolknout s čajem nebo trochou vody 1 lžičku jitrocele širokolistého (v lékárně jako bleší semeno).

 

Zvláštní upozornění

 

Připomínky k mé protirakovinové kůře:

Hodně pohybu na čerstvém vzduchu. Obzvláště bych chtěl připomenout, že moje kůra zeleninovými šťávami přinesla žádoucí úspěch mnohým rakovinou nemocným, ale doporučuje se také v následujících případech:

 

×    Jako prevence proti onemocnění rakovinou

×    Jako regenerační kůra pro celé tělo takto upravená: 1/8÷1/4 litru zeleninové šťávy i s čajem k tomu uvedeným (šalvějový, ledvinový) pít po doušcích denně před jídlem

×    Jako odtučňovací kůru, aniž bychom trpěli hladem nebo žízní a bez jakékoliv újmy – možno až celých 42 dní jako při rakovině

×    Jako jarní zdravotní kůru

×    Na zlepšení krevního obrazu – čištění krve

×    Při potížích v kloubech (arthritis, arthroza atd.) ve spojení s koupelemi

 

Rakovinou onemocnělí kuřáci, kteří nepřestanou kouřit, budou moji léčebnou kůru provádět bez úspěchu!

Při těžkém rakovinovém onemocnění, pokud je to možné, je lepší, jestliže si předepsanou šťávu připravíme sami, za předpokladu dodržení správných poměrů. Zeleninu pro přípravu šťávy můžeme také strouhat, rozemlít mlýnkem na maso, rozmixovat, drtit lisem na ovoce či odstřeďovat.

 

 

 

Totální protirakovinová kůra „TPK“ pátera Ferdy ze Sušice

 

Po dobu trvání této kůry nesmí pacient přijímat žádnou potravu mimo předepsané čaje a zeleninové šťávy. Směs zeleninové šťávy může pít pacient při pocitu hladu, avšak ne víc, než 1/2 litru denně. Čím méně, tím lépe. Pokud si chceme ušetřit námahu s její přípravou, můžeme ji koupit už hotovou (v Rakousku, Německu a Švý­car­sku pod názvem Brousa-Gemüsesaft Mischung).

 

Moje směs zeleninových šťáv:

 

300 g červené řepy

100 g mrkve karotky

  30 g černé ředkve

    1 brambor velikosti slepičího vejce

 

Vše očištěné a oloupané rozstrouhat, smísit a vylisovat přes plátno. Šťávy ještě přefiltrujeme přes jemné sítko nebo plátno a necháme ustát. Usazenina ze zeleninové dužiny totiž obsahuje bílkoviny, které by snižovaly účinnost a byly zbytečnou živinou pro rakovinu. Ta totiž žije pouze z pevných částí přijaté potravy, zvláště pak z rostlin­né nebo živočišné bílkoviny.

Pije-li pacient 42 dní uvedenou zeleninovou šťávu a uvedené čaje, nádor odumírá, ale člověk i přesto, že může na váze ztratit 5÷15 kg, se cítí docela dobře. Sám jsem tuto kůru prodělal a nikdy se mně tak dobře nepracovalo.

Je dobře ještě před započetím kůry mimo normální potravu vypít denně asi 1/4 litru této šťávy, abychom na ni tělo pomalu zvykli.

Minimum, které člověk k životu bezpodmínečně potřebuje, je pouze 1/8÷1/4 litru za den, ale při pocitu hladu je možné vypít jako denní dávku až 1/2 litru. Mimo pře­depsané čaje lze jako tekutinu doplňovat libovolné množství normálního čaje. Veškeré tekutiny přijímáme po celý den v pravidelných intervalech v malých dávkách, po lžičkách nebo po doušcích, nepolykáme rovnou, ale čekáme, až se tekutina prosliní. Takto se zbytečně nezatěžuje trávicí trakt, protože enzymy ze slin trávení ulehčují. Dodatečně čas od času můžeme vypít doušek šťávy z kvašeného kyselého zelí, což pomáhá při vyměšování. Moje „TPK“ správně provedená způsobí, mimo odstranění přebytečných škodlivin, jen malou ztrátu na váze.

 

 

Důležité čaje při protirakovinové kůře:

 

Šalvějový čaj:

1÷2 polévkové lžíce sušené šalvěje dáme do 1/2 litru vroucí vody a necháme 3 mi­nuty vařit. Pak odstavíme a přidáme do vroucího čaje po jedné špetce třezalku, mátu peprnou a meduňku a necháme vše 10 minut louhovat, pak scedíme přes sítko. Takto je čaj připraven k pití. Má-li být louhovaný čaj připraven ke kloktání, necháme šalvěj v horké vodě 10 minut pouze vylouhovat, ale nevaříme.

V šalvěji je mnoho éterického oleje, což je pro kloktání velmi dobré, ale pro pití ho nesmí obsahovat, proto jej zmíněné 3 minuty vaříme, aby nežádoucí olej byl odstraněn a aby se vařením uvolnil ještě další ferment, který je důležitý pro všechny žlázy, míchu a ploténky. Poněvadž šalvějový čaj takto připravený lidskému zdraví velmi prospívá, měl by jej každý pít denně po celý život, neboť potom bude sotva kdy nemocen.

 

Ledvinový čaj:

Tento čaj se smí pít po 3 týdny denně, proto připravíme bylinnou směs, která vystačí po 3 týdny pro jednu osobu: 15 g přesličky, 10 g kopřiv (nejlepší jsou na jaře sbírané a sušené), 8 g  truskavce a 6 g třezalky. Z této promíchané směsi dáme 1 špet­ku do 1 šálku horké vody a necháme 10 minut vyluhovat. Potom scedíme a na vyluho­vaný zbytek bylin nalejeme 2 šálky pravého čaje, který byl připraven také jen vylu­hováním (zalit horkou vodou, bez vaření). Tím získáme 3 šálky čaje na 2 dny pití: ráno na lačno 1/2 šálku, před obědem 1/2 šálku a 1/2 šálku před spaním. Pít studený po doušcích! V použitých bylinách je několik substancí, které by se vařením znehodno­tily. Uvedený postup přípravy je nutné přesně dodržet, např. potřebná kyselina křemi­čitá se uvolňuje teprve pravým čajem z vyluhovaného zbytku bylin. Během třítýdenní doby pití tohoto čaje nejíst žádné hovězí ani vepřové maso včetně vývarů!

Ledvinový čaj by se měl pít při každé nemoci tři týdny denně, hlavně při zánětech a operacích. Preventivně se může třítýdenní ledvinová kůra opakovat 3÷4x v roce. Přerušení mezi jednotlivými kůrami musí být nejméně 14 dní.

 

Kakostový čaj:

Špetku kakostu smrdutého (Čapí nůsek, Ceradium Robertianum) dáme do šálku horké vody a necháme 10 minut vyluhovat. Denně vypít po doušcích 1 šálek studeného kakostového čaje. Čaj z kakostu je možné pít při všech formách rakoviny, zvláště byl-li pacient ozařován.

 

Jitrocelový čaj pro doplnění vápníku:

Jitrocel kopinatý nebo širokolistý, islandský mech, Lungekrat popenec, divizna a koprník štětinolistý vše dohromady v horké vodě vyluhovat 10 minut.

 

Vlastní „TPK“ – Totální protirakovinová kůra:

 

×    ráno nejdříve pomalu a po doušcích vypít 1/2 šálku (1/16 litru) studeného ledvinového čaje – pouze prvé 3 týdny

×    o 50÷60 minut později pomalu a po doušcích vypít 1/3 šálku teplého šalvějového čaje

×    o 30÷60 minut později malý doušek zeleninové šťávy, zapít studeným neslazeným šalvějovým čajem

×    podle pocitu hladu opakovat během dopoledne 10÷15x malý doušek zeleninové šťávy, zapít studeným neslazeným šalvějovým čajem

 

×    v poledne pomalu a po doušcích vypít 1/2 šálku (1/16 litru) studeného ledvinového čaje – pouze prvé 3 týdny

×    během dne postupně vypít celý šálek čaje z kakostu smrdutého

×    během dne postupně vypít šálek jitrocelového čaje pro doplnění vápníku

×    odpoledne malý doušek zeleninové šťávy, zapít studeným neslazeným šalvějovým čajem

×    večer před spaním pomalu a po doušcích vypít 1/2 šálku (1/16 litru) studeného ledvinového čaje – pouze prvé 3 týdny

×    pokud má pacient trvalý pocit hladu i při 1/2 litru zeleninové šťávy, je dovoleno jíst denně 1 šálek čisté cibulové polévky, která má jen minimální obsah bílkovin.

×    dovoleno je k tomu užívat občas buď trochu šťávy z citronu, anebo čerstvě vylisovanou šťávu z jablek, ale nikdy obojí současně.

Při zácpě si pomáháme pitím lehkých projímadel nebo čípky. Během kůry se nepřijímá tuhá potrava a navíc je žilní oběh tak povzbuzen, že zpracuje vše téměř beze zbytku. Může se tedy snadno přihodit, že pacient nemá stolici po několik dní.

 

Doplnění mé „TPK“:

Vypozoroval jsem, že čaj, obsahující vápník, který doporučuji při rakovině kostí a plic, poskytuje velmi dobré služby také při všech formách rakoviny na různých částech těla. Proto také tento čaj vřele doporučuji všem rakovinou postiženým. (Jitrocel kopinatý nebo širokolistý, islandský mech, Lungekrat popenec, divizna a koprník štětinolistý vše dohromady v horké vodě vyluhovat 10 minut). Zásluhou tohoto čaje netrpí při prováděné kůře nedostatkem vápna nebo draslíku.

Dříve jsem doporučoval provádět kůru pod dohledem ošetřujícího lékaře. Mám však zkušenost, že mnozí lékaři nechtějí o léčbě bylinkami ani slyšet. Hned po případné operaci se nesmí moje léčebná kůra provádět. Je nutné posečkat 2÷5 měsíců, podle toho, jak se pacient cítí. Během této čekací doby  by ale pacient měl pít půl až jeden šálek (1/16÷1/8 litru) směsi zeleninových šťáv mimo svou normální stra­vu. Zeleninovou směs pít pomalu a po doušcích s předepsanými čaji vždy před obědem. K jídlu doporučuji polévku z ovesných vloček, zeleninovou polévku a zele­ninu, z masa hlavně kuřecí a telecí, přednost dávat lehkým jídlům. S plnou kůrou bez dalšího jídla se může začít tehdy, až se pacient cítí dobře a dost silný.

Po 42 denní kůře se zeleninovými šťávami a předepsanými čaji začne jíst pacient pomalu, málo osolenou stravu, lehce stravitelnou a každopádně dále ještě 2÷4 týdny má pít po doušcích zeleninové směsi šťáv. Aby se pacient rychle zotavil, měl by 3x denně užívat nějaké posilující přípravky, např. kvasnicové tablety, které se mohou užívat tak dlouho, až se cítí normálně posílen.

Moje směs zeleninových šťáv pomáhá všestranně nejen při rakovině, ale i roztroušených kloubových zánětech a nadměrném opotřebení hrudních či bederních obratlů. U těchto onemocnění stačí prodělat pouze 3 týdenní šťávovou kůru, ale stejně jako při rakovině i s předepsanými čaji. Rozhodne-li se pacient pro 42 denní kůru, v žádném případě to neškodí, a získá se navíc jistota, že bude zbaven i případ­ných rakovinových buněk. Kromě toho doporučuji  při všech kloubových potížích spojit každý 3. a 4. den tuto kůru s koupelemi s přídavkem přesličky, sena nebo oves­né slámy, jak ostatně doporučuje na základě vlastních zkušeností i institut Haben­schmidtova „Herbskucit“.

Starší lidé snášejí moji kůru lehčeji a půst jim nepřipadá tak těžký, protože již nepotřebují tolik stavebních výživných látek. Snad tisíce lidí již přestály moji kůru a jsou zdraví.

Někteří nemocní jsou také citliví na zemní proudy a záření. Ti pak trpí mnohem více, pokud jejich postel stojí na místech, kde se projevují. Tato místa se dají prokázat virgulí, a je lépe umístit postel pacienta mimo ně. Jsou ovšem lidé, kteří na tyto úkazy nevěří.

Byl jsem tázán, zda by pacienti při mé kůře mohli jíst trochu chleba, nebo med, vejce, zeleninu nebo šťávu z černého rybízu, malin, případně dýně . Dále chtěli vědět, zda smějí současně užívat léky. Při 42 denní kůře se smí jako jediná potrava užívat jen směs zeleninových šťáv a čaje, dovoleno je k tomu užívat občas trochu šťávy z citronu a nebo čerstvě vylisovanou šťávu z jablek, ale nikdy obojí současně. Čaje ze šalvěje, máty peprné, třezalky a meduňky se mohou pít v neomezeném množství, avšak bez cukru! Jinou potravu samotný princip této léčby vylučuje! Při nedodržení mých údajů a při současném užívání ještě jiných potravin po dobu kůry se úspěšnost léčby snižuje a je dokonce nebezpečí nezdaru v léčení!

Odhadem kolem 20 tisíc osob rakovinou nemocných a jiných zdánlivě nevylé­čitelně nemocných nabylo opět zdraví mojí doporučovanou kůrou. Zemřeli jen takoví, kteří mimo kůry dostávali medikamenty a injekce rozrušující krevní buňky. Při těchto medikamentech jsou zničeny nejen rakovinové buňky zvrhle vytvořené a tělu se odcizivší. Tyto buňky žily z balastu, který člověk přijímá s potravou a který je v potra­vě obsažen z bílkovin. Naproti tomu nemohou rakovinové buňky dále žít jen ze zeleninové šťávy. Rakovinový nádor je samostatný útvar a vytváří samostatné buňky, takže v tomto smyslu vlastně není nemocí. Přirozeně, že pak nádor vnucuje tělu svoje vlastní buňky a současně ty jeho ničí, toto je potom nemoc. Musíme tedy rakovinové buňky rozrušit, a to co nejšetrněji, což lze jen pomocí šťávové kůry. Toto je můj názor a ten je potvrzen tisícerými úspěchy. Co je to vlastně rakovinový nádor popisuji důkladněji ve své brožuře. Tímto malým popisem jsem, doufám, odpověděl i na otázky mnohých lékařů, kteří mi psali a nevěřili, že při provádění doporučované kůry lze vydržet plných 42 dní bez bílkovin.

Souhrn:

šalvěj (1÷2 lžíce), třezalka, máta peprná a meduňka (po špetce): na den

přeslička (15g), kopřivy (10g), truskavec (8g) a třezalka (6g): směs na 3 týdny

pravý čaj (2 šálky): na 2 dny

kakost smrdutý (Čapí nůsek, Ceradium Robertianum): špetka na den

jitrocel kopinatý nebo širokolistý, islandský mech, Lungekrat popenec, divizna a koprník štětinolistý: výluh na den

červená řepa (300g), karotka (100g), černá ředkev (30g), 1 brambor, (kousek celeru): zeleninová šťáva na den až dva

1 cibule na polévku, šťáva z kysaného zelí: občas k jídlu

šťáva z jablka nebo z citronu: občas na pití

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *