Publikováno Napsat komentář

Apatit

Barva: Žlutý, zelený, šedý, modrý, bílý, hnědý, rezavý

Vzhled: Matný, někdy průsvitný, podobný sklu, šestistěnné krystaly, různých velikostí

Vlastnosti: Apatit má podnětné vlastnosti. Představuje styčný bod mezi vědomím a hmotou. Apatit je naladěný na budoucnost, ale přesto dokáže spojovat člověka s jeho minulými životy. Je zdrojem psychických darů a duchovního naladění. Prohlubuje meditaci a zvyšuje tzv. hadí sílu neboli kundalini. Napomáhá komunikaci a sebevyjádření ve všech rovinách.

 

Psychologicky apatit zvyšuje motivaci a vytváří rezervy energie. Vyvolává otevřenost, podněcuje k otevřenému jednání. Potlačuje lhostejnost a nepřátelství. Odstraňuje negativní postoje. Pomáhá hyperaktivním a autistickým dětem.

Povzbuzuje tvůrčí schopnosti a intelekt. Apatit pročišťuje zmatky a spor, pomáhá získávat informace, jichž lze využít k osobnímu i společnému prospěchu. Apatit rozšiřuje vědomí, otevírá cestu pravdě. Tiší lítost, apatii a zlost. Snižuje podrážděnost a překonává citové vyčerpání. Uvolněním energie kořenové čakry odstraňuje zklamání a podporuje vášeň, v níž není přítomna vina.

Léčebné využití: Apatit léčí kosti a podporuje tvorbu nových buněk. Napomáhá pohlcování vápníku a prospívá chrupavkám, kostem, zubům, pohybovému ústrojí. Zlepšuje stav při problémech s klouby a křivici. Tento kámen potlačuje pocit hladu a zvyšuje účinnost metabolizmu. Podněcuje ke zdravému stravování. Působí léčivě na žlázy, meridiány a vnitřní orgány. Slouží ke snížení vysokého tlaku. Uvádí do rovnováhy tělesné, emocionální, duševní a duchovní tělo stejně jako čakry. Omezuje hyperaktivitu a působí podnětně při malátnosti a příliš nízké aktivitě. Použije-li se apatit společně s dalšími krystaly, usnadňuje dosažení žádoucích výsledků.

Umístění: Noste podle potřeby přímo na těle, na postiženém místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..