Publikováno Napsat komentář

Charoit

 

Charoit/Charoite

Barva: Fialový

Vzhled: Skvrnitý nebo žilkovaný. Často malé kousky

Vlastnosti: Charoit je kámen proměny. Jedná se o krystal ovládající duši, který napomáhá překonávat strach. Podněcuje vnitřní vidění a duchovní vhled a napomáhá vyrovnat se s mimořádnými změnami na duchovní úrovni. Aby to dokázal, probouzí k životu srdeční a korunní čakru, pročišťuje auru a probouzí v lidech bezvýhradnou lásku. Charoit napomáhá změnám vibrací a spojuje svého nositele s vyšší realitou. Současně má obrovskou hojivou moc na tělesnou i citovou rovinu osobnosti. Pomůže svému majiteli, aby právě přítomnou chvíli přijal jako tu nejlepší možnou.

 

Na duševní úrovni pomáhá charoit každému, aby se vyrovnal se „zápornými vlastnostmi” a získal uznání druhých. Oprošťuje od pocitu zakořeněného strachu, přičemž působí blahodárně zejména při překonávání odporu a osvojování si schopnosti nahlížet na věci z širší perspektivy. Podněcuje k energickému a spontánnímu jednání a současně dokáže potlačovat stres i obavy. Svého majitele uvádí do stavu uvolnění, napomáhá při probléch s spánkovou paralýzou. Charoit lze použít k překonání různých nutkání a posedlostí. Tím, že uvádí do rovnováhy korunní čakru, pomáhá čelit pocitu odcizení nebo frustrace. Působí jako spojenec každého, kdo je nucen řídit se častěji názory jiných lidí nežli svými.

V duchovním světě ukotvuje tento kámen duchovní já do každodenní reality. Pobízí svého nositele, aby se vydal na pouť ve znamení služby lidstvu. Umí vyvolávat jasně zřetelné vize událostí z minulých životů. Současně naznačuje způsoby, jak napravit karmické předurčení, a to na osobní i kolektivní úrovni.

Léčebné využití: Charoit transformuje negativní energii v hojivou sílu, stejně jako mění pocit nerovnováhy v příjemný stav harmonie. Vyčerpanému tělu dodává energii, uvádí v soulad protiklady a reguluje krevní tlak. Působí blahodárně na oči, srdce, játra a slinivku břišní. Napravuje poškození jater způsobené alkoholem. Pomáhá se zbavit křečí a bolestí. Charoit přináší hluboký tvrdý spánek plný živých snů. Zahání nespavost a pomáhá dětem klidně usínat. Blahodárně působí tam, kde je srdce ohroženo špatnou funkcí autonomního nervového systému. Léčí autismus a narušenou rovnováhu protikladů.

Umístění: Na srdci nebo na jiném vhodném místě tak, aby byl v kontaktu s kůží. Rozmístění kousků charoitu je vysoce účinné. Elixír z charoitu působí jako vysoce účinný čistič fyzického těla a současně uvádí do rovnováhy zmatené emoce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..